The Book of Boba Fett: Alles wat je moet weten

Door Redactie
Temuera Morisson in The Book of Boba Fett op Disney+

Eind dit jaar gaat The Book of Boba Fett in première op Disney+. In deze uitgebreide preview beantwoorden we de belangrijkste vragen over deze gloednieuwe Star Wars-serie!

Hoe zat het ook alweer met Boba Fett?

Boba Fett maakte zijn debuut in de roemruchte Star Wars Holiday Special. Dankzij zijn optredens in Star Wars: The Empire Strikes Back en Star Wars: Return of the Jedi groeide deze zwijgzame premiejager uit tot een ware fanfavoriet (en verrassend effectieve schoenenverkoper). Ondanks zijn vroegtijdige einde in Episode VI, dook hij dan ook nog zeer regelmatig op in de Star Wars-sage.

In 2013 werd zelfs onthuld dat Fett zijn eigen solofilm zou krijgen. Maar na problemen met beoogd regisseur Josh Trank en het floppen van Solo: A Star Wars Story werd besloten om het over een hele andere boeg te gooien. En zo belandde Boba Fett in het tweede seizoen van The Mandalorian, waarin hij een niet onbelangrijke bijrol speelde. In de laatste momenten van de seizoensfinale werd zelfs onthuld dat de premiejager zijn eigen spin-off krijgt in The Book of Boba Fett.

Wat is de plot van The Book of Boba Fett?

Over de plot van The Book of Boba Fett is nog weinig bekend. Hoofdrolspeler Temuera Morrison vertelde eerder aan Rotten Tomatoes al wel ietsje meer over The Book of Boba Fett. “Ik kan er nog niet veel over kwijt, maar we zien wat Boba Fett allemaal gedaan heeft na The Empire Strikes Back. We hebben het er over gehad dat hij na Return of the Jedi wel erg lang op één plek is geweest. Nu wordt het tijd om eens in zijn verleden te duiken.” Ook krijgt de titelheld tijdens zijn avonturen in A Galaxy Far, Far Away steun van huurling Fennec Shand. Fans zijn natuurlijk ook druk bezig met speculeren over de mogelijke verhaallijnen in deze Star Wars-serie. Een van de populairste theorieën is dat het boek uit de titel verwijst naar een ‘hit list’ die de twee hoofdpersonages met gevaar voor eigen leven zullen afwerken…

Wie spelen er allemaal mee in deze Star Wars-serie?

Boba Fett zal opnieuw worden gespeeld door Temuera Morisson. Deze Nieuw-Zeelandse acteur tekende eerder voor de rol van de zwijgzame premiejager in The Mandalorian: Seizoen 2. Daarnaast speelde hij Jango Fett in twee van de drie Star Wars-prequels. Ming-Na Wen zal weer in de huid kruipen van femme fatale Fennec Shand.Aangezien het een spin-off betreft van The Mandalorian, ligt het voor de hand dat Pedro Pascal ook nog even komt buurten als de collega van Boba. En hij is schijnbaar niet de enige; volgens de laatste geruchten maken Greef Karga (Carl Weathers), Migs Mayfeld (Bill Burr) en Cobb Vanth (Timothy Olyphant) ook hun opwachting in The Book of Boba Fett.

The Book of Boba Fett: Alles wat je moet weten

Wie zijn de drijvende krachten achter The Book of Boba Fett?

Om The Book of Boba Fett een hit te maken, laat Disney weinig aan het toeval over. Drie fanfavorieten die medeverantwoordelijk zijn voor het succes van The Mandalorian treden namelijk ook op als uitvoerend producent van deze spin-off.

Het gaat dan om Dave Filoni (schrijver en regisseur van The Mandalorian, Star Wars: Rebels en Star Wars: The Clone Wars) en Robert Rodriguez (regisseur van o.a. The Mandalorian, Sin City en Machete) en Jon Favreau (bedenker, schrijver en regisseur van The Mandalorian). Laatstgenoemde lichtte eind vorig jaar al een tipje van de sluier op over The Book of Boba Fett!

Hoeveel afleveringen telt deze Disney+-serie?

Op die vraag moeten we het antwoord nog even schuldig blijven; Disney heeft nog geen uitspraken gedaan over de lengte van de serie. Volgens hardnekkige geruchten telt The Book of Boba Fett slechts vier afleveringen. Op IMDb valt daarentegen te lezen dat de Star Wars-serie bestaat uit zeven episodes. Maar een officiële bron die deze aantallen onderstreept of weerlegt ontbreekt vooralsnog.

Wanneer gaat The Book of Boba Fett in première?

Disney is doorgaans niet al te rap met het delen van releasedata, maar voor The Book of Boba Fett maakte de studio gelukkig een uitzondering. Direct na de aankondiging in de seizoensfinale van The Mandalorian onthulde Disney dat de spin-off in december 2021 verschijnt. Een exacte premièredatum ontbreekt vooralsnog, maar het is zeker dat de populaire premiejager eind dit jaar opnieuw de wapens oppakt om Tattooine en omstreken onveilig te maken!

Gelukkig kunnen we ook al uitkijken naar de comeback van die andere mysterieuze Star Wars-huurling. Lees hier alles wat je moet weten over The Mandalorian: Seizoen 3!