Recensie The Book of Boba Fett - Een waardige opvolger van The Mandalorian

The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett lijkt misschien een tussendoortje terwijl we wachten op het derde seizoen van The Mandalorian, maar deze serie over de stoere premiejager is een waardige opvolger van de Disney+ Original.

Deze recensie is gebaseerd op de eerste aflevering.

Na een aantal teleurstellende en controversiële Star Wars-films leek het niet meer goed te komen met de creatie van George Lucas. Totdat Jon Favreau en Dave Filoni opeens met The Mandalorian kwamen. Deze sciencefictionserie gaf het Star Wars-universum een dosis nieuwe energie en The Book of Boba Fett gaat verder waar deze Disney+ Original stopte.

Boba is back

In het tweede seizoen van The Mandalorian zagen we de terugkeer van Boba Fett (Temuara Morrison), die zijn klassieke harnas terugkreeg van Mando en de gemaskerde strijder hielp om Moff Gideon te verslaan. Daarna keerde de anti-held terug naar Tatooine waar hij de nieuwe grote misdaadbaas werd. The Book of Boba Fett gaat verder vanaf dit punt en volgt de voormalige premiejager en zijn handlanger Fennec Shand (Ming-Na Wen), die samen hun eigen misdaadimperium opbouwen.

Misdaadverhaal

Het is een opvallende keuze om een Star Wars-misdaadverhaal te vertellen, maar het werkt. Boba wordt op sleeptouw genomen door Fennec en zij legt hem uit wat de spelregels zijn op Tatooine en voor welke figuren hij uit moet kijken. Die uitleg is hard nodig, vooral voor casual kijkers die niet diep into Star Wars zijn. Maar zelfs zonder kennis van de filmreeks zit je al snel in het verhaal en weet je genoeg om het plot te volgen. Deze verhaallijn wordt ook afgewisseld met flashbacks waarin te zien is wat er met Boba gebeurde nadat hij in Return of the Jedi werd verslonden door een sarlac, een soort enorme zandworm.

Recensie The Book of Boba Fett - Een waardige opvolger van The Mandalorian

Mad Boba

The Mandalorian was geïnspireerd op westerns en samoerai-verhalen en The Book of Boba Fett voegt daar ook nog een vleugje Mad Max aan toe. Vooral de flashbacks lijken rechtstreeks te komen uit een dystopische sciencefictionfilm, waarin de stille loner moet zien te overleven in een brute wereld vol gevaarlijke vijanden. Temuara Morrisson, die vooral bekend is van bijrollen in Hollywoodfilms, bewijst in die stille scènes dat hij een sterke leading man is. De Nieuw-Zeelandse acteur heeft weinig woorden nodig om te fascineren en is op zijn best als 'Mad Max in space'. 

The Book of The Mandalorian

Verder verschilt de serie weinig van The Mandalorian, en alle elementen waardoor deze Disney+ Original een verslavende topper werd, zitten ook in The Book of Boba Fett. De geloofwaardige wereld ziet er opnieuw voortreffelijk uit, er zitten wat knipogen in naar de filmreeks, hier en daar een verrassende cameo voor de filmnerds, de actiescènes zijn spannend en de muziek is lekker sfeervol.   

Recensie The Book of Boba Fett - Een waardige opvolger van The Mandalorian

Conclusie

Jon Favreau en Dave Filoni hebben het weer voor elkaar gekregen. The Book of Boba Fett is een topserie en komt dicht in de buurt van The Mandalorian. Wel is deze Disney+ Original iets minder toegankelijk voor de casual kijkers, daarvoor zit de serie te vol met verwijzingen naar de filmreeks. Maar de Star Wars-fans die The Mandalorian hebben verslonden, kunnen gelijk verder met deze topper.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.