5 dingen die je moet weten voor je The Book of Boba Fett gaat kijken

Door Klaas Kaptijn
5 dingen die je moet weten voor je The Book of Boba Fett gaat kijken

Het is een lang jaar geweest voor Star Wars-fans, want zo lang is het al geleden dat The Book of Boba Fett werd aangekondigd. Nu het eindelijk zover is, moet je natuurlijk goed voorbereid erin gaan.

1. Hoe zat het ook alweer?

Eén van de hoogtepunten van het tweede seizoen van The Mandalorian was de onthulling dat Boba Fett (Temuera Morrison), de coolste premiejager van het Star Wars-universum tot de komst van Mando, helemaal niet dood is. Niet alleen dat: hij blijkt zijn leven gebeterd te hebben. Hij redt het leven van sluipmoordenaar Fennec Shand (Ming-Na Wen) en de twee helpen Din Djarin, zoals de Mandalorian echt heet, om Grogu (ook bekend als baby Yoda) te redden van opperschurk Moff Gideon. Om zo zijn oude harnas terug te krijgen, dat dan weer wel. Nadat iedereen zijn eigen weg is gegaan, duikt Boba Fett op in het oude paleis van zijn voormalige opdrachtgever, overleden misdaadkoning Jabba the Hutt, waar hij afrekent met diens oude handlangers en zo de baas wordt op zandplaneet Tatooine. Vanaf dit punt gaat het verhaal van The Book of Boba Fett van start.

2. Hoezo leeft Fett eigenlijk nog?

In Return of the Jedi zagen we hoe Boba Fett door Han Solo wordt geraakt tijdens een vuurgevecht en in een gat valt waar een sarlacc, een vleesetend monster dat zijn prooi langzaam verteert, hem gevangen houdt. Dat had hij verdiend ook, want in The Empire Strikes Back heeft hij in dienst van vuilak Jabba the Hutt de bemanning van de Millennium Falcon het halve heelal doorgejaagd. Maar kennelijk heeft hij toch het onmogelijke geflikt en is hij ontsnapt aan de sarlacc. Hoe? Dat gaan we ongetwijfeld nog te weten komen, maar zijn vele littekens verraden dat het een pijnlijke operatie moet zijn geweest. In de trailers en teasers zien we ook zijn beroemde ruimteschip weer rondvliegen, wat de vraag oproept hoe hij die nou weer heeft teruggekregen.

3. Welke oude bekenden gaan we terugzien?

Aangezien het verhaal van The Book of Boba Fett het verhaal vlak na het einde van het tweede seizoen van The Mandalorian oppakt, is het niet ondenkbaar dat we bekende gezichten uit die serie gaan terugzien. De meeste kans is er op gastoptredens van Peli Motto (Amy Sedaris) en Cobb Vanth (Timothy Olyphant), aangezien deze personages ook op Tatooine wonen. Leuk, maar er is nog een naam gelekt die stukken meer tot de verbeelding spreekt. We gaan niks verklappen, maar je moet denken in de orde van grootte van Luke Skywalkers cameo aan het eind van het tweede seizoen van The Mandalorian.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

2. Wie is dat nieuwe personage dat we in de laatste trailer voorbij zagen flitsen?

In één van de allerlaatste reclamespots voor The Book of Boba Fett konden we een glimp opvangen van een nieuw personage, dat er heus niet ingestopt was als ze niet heel belangrijk voor het verhaal gaat worden. Haar naam is Drash en ze wordt gespeeld door Sophie Thatcher, die je kan kennen uit de series Chicago Med en Yellowjackets. Ze scheurt door het beeld op een opvallend kleurige speeder bike. Gecombineerd met haar punk-achtige aankleding vermoeden we dat ze een loner is die haar mannetje staat in het wilde westen van Tatooine. Misschien is ze wel familie van Fett: zijn dochter zelfs?

5 dingen die je moet weten voor je The Book of Boba Fett gaat kijken

1. Wat betekent de titel?

Wat moeten we zoeken achter de titel van deze serie? Je kunt het opvatten als een verzameling verhalen over deze Boba Fett: de afleveringen van The Mandalorian worden immers ook ‘chapters’ genoemd. Maar een boek heeft een begin en een eind: blijkt deze serie na het slot een afgesloten geheel? Boba Fett is vanwege zijn voorgeschiedenis nou eenmaal geen honderd procent sympathiek personage, en binnen de verteltraditie van Hollywood houdt dat in dat hij uiteindelijk moet boeten voor zijn minder fijne daden. Gaat zijn boek dicht in de laatste aflevering? Dat is ons vermoeden! We weten het gauw genoeg.

5 dingen die je moet weten voor je The Book of Boba Fett gaat kijken

De eerste aflevering van The Boob of Boba Fett staat nu op Disney+ en wekelijks verschijnt een nieuwe aflevering. Check voor meer informatie Alles dat je moet weten over The Book of Boba Fett.