Beste Treinen uit Films en Series

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beste Treinen uit Films en Series

All aboard! De 9 beste treinen in films en series

|
|

Laatste update:

Er zijn bizar veel films over auto’s, boten en vliegtuigen, maar de trein is een béétje een ondergeschoven kindje. Niet langer! We vieren hier het bestaan van een paar fantastische locomotieven uit films en series. Iedereen instappen!

9. Poo-Choo Train (South Park)

De Poo-Choo Express is de persoonlijke trein van Mr. Hankey, de pratende drol/kerstgod in South Park. Als de gestoorde Eric Cartman er achter komt dat hij geen enkele kans maakt op een kerstcadeau, roept hij Mr. Hankey op om ‘Kerst te redden’. Cartman en de rest rijden met de Poo-Choo Train (die is gemaakt van stront) naar de Noordpool.

8. De tijdreistrein (Back to the Future, Part III)

De laatste Back to the Future-film neemt afscheid van de tijdreizende DeLorean en introduceert een vliegende locomotief! Doc blijft achter in het verleden, maar knutselt de loc in elkaar en gebruikt hem om afscheid te nemen van zijn partner Marty.

De tijdreizende trein is geweldig om te zien, maar helaas zien we nooit echt waar hij toe in staat is.

7. Hogwarts Express (Harry Potter)

De stoomlocomotief Hogwarts Express is dé stoomlocomotief van de magische school Hogwarts. Via de Hogwarts Express gaan alle tovenaarsleerlingen van London naar het magische kasteel. Het is een behoorlijk luxe trein, waar ook catering aanwezig is. Verder lijkt er weinig magisch aan de locomotief, behalve dat er aan boord getoverd mag worden.

6. De Kersttrein (The Polar Express)

De Polar Express brengt kinderen naar de Kerstman toe, net als de Poo-Choo Train. Een belangrijk voordeel is dat deze magische trein niet van poep gemaakt is! Toch heeft deze machtige locomotief iets onheilspellends. Alle kinderen aan boord krijgen warme chocolademelk, maar… van doodenge computergeanimeerde obers.

The Polar Express is een hartverwarmende film, maar helaas een beetje verouderd. De trein ziet er geweldig uit, maar de mensen aan boord zijn anno 2022 om te lachen/huilen. We zeggen het niet vaak, maar een remake zou best een goed idee zijn!

5. Darjeeling Limited (The Darjeeling Limited)

In deze kleurrijke trein reizen de broers Owen Wilson, Adrien Brody en Jason Schwartzman door India om weer toenadering tot elkaar te zoeken. In het kleurrijke compartiment zitten ze opgesloten, terwijl ze het ene moment emotioneel zijn en elkaar even later naar de keel vliegen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Orient Express (Murder on the Orient Express)

De Orient Express was voor zijn tijd een enorm luxe manier om te reizen. De rijken der aarde sloegen duizenden euro’s stuk om ‘snel’ van Istanbul naar Londen te reizen. Als je denkt aan een ouderwetse trein met een café-restaurant en aparte cabines, dan denk je eigenlijk aan déze trein.

De Orient Express is de plek waar verschillende detectivefilms zich afspelen. Terwijl de trein gestrand is in een lawine onderzoekt Hercule Poirot wie er achter een aantal brute moorden zit. Binnenkort verschijnt er trouwens een sequel op de film uit 2017: Death on the Nile.

3. Thomas (Thomas de Stoomlocomotief)

Het blauwe locomotiefje Thomas wil koste wat kost de beste trein op het eiland Sodor worden. Daardoor bedenkt hij allemaal plannetjes om de kantjes eraf te lopen, wat bijna altijd eindigt in rampspoed. Nou ja, licht ongemak, want het is natuurlijk een kinderserie.

Wat wonderlijk is, is dat Thomas soms bestuurd wordt door een machinist, maar dat deze niet ingrijpt als het treintje weer eens een domme streek uithaalt. Ziet hij zijn trein graag falen? Zijn de mensen op Sodor slaaf van hun eigen machines? Thomas heeft ook een grappige cameo in de Marvel-superheldenfilm Ant-Man. Een spectaculaire battle op een voortrazende speelgoedtrein!

2. The General (The General)

De legendarische filmmaker Buster Keaton vormt in deze comedy een onafscheidelijk duo met zijn trein The General. Het stoomlocomotiefje is in deze film uit 1926 eigenlijk geen voertuig, maar een personage! Het leger van de Noordelijke Verenigde Staten probeert The General te stelen, terwijl Keaton de loc uit de handen van het leger wil houden.

The General is een briljante comedy en bevat één van de bizarste stunts ooit. Tijdens een achtervolging stort een brug in met daarop een échte trein. Niks trucage!

1. Snowpiercer (Snowpiercer)

In de wereld van Snowpiercer is de aarde helemaal bevroren na een verschrikkelijke klimaatramp. Voor zover bekend zitten alle overlevenden aan boord van één megalange trein: Snowpiercer. Vooraan wonen de rijkelui die nog steeds in totale weelde leven. Het middenstuk wordt bewoond door de werkenden in de trein, en helemaal achterin vind je de verstekelingen. Zij worden gezien als een soort vee, en soms worden er een paar kinderen gestolen om overleden werknemers te vervangen. Niet zo gek dat er om de haverklap opstanden uitbreken!

Het regime aan boord van de trein is verschrikkelijk, maar de trein zelf is een geweldig staaltje techniek. Aan boord van Snowpiercer vind je hele boerderijen die voor eten en drinken zorgen. Er zijn scholen, ziekenhuizen en zelfs een dierentuin! Alles aan boord wordt hergebruikt, zodat de mensen aan boord de nieuwe ijstijd (hopelijk) uit kunnen zingen.

Snowpiercer is een trein waar je je hele leven wel zou kunnen wonen. Dat… kan ook niet anders, want zodra je uitstapt ben je er meteen geweest door de krankzinnige kou!

Snowpiercer is een uitstekende film en werd later geremaked in een hele goede serie. Je kan nu wekelijks een nieuwe aflevering van Snowpiercer seizoen 3 zien op Netflix.

Lees verder