Deze films verschijnen in 2022 in de bioscoop

Door Redactie
Robert Pattinson
© BrunoPress

Een nieuw jaar betekent nieuwe films. We maken ons alvast klaar voor alle kaskrakers die onze kant op komen. Dit zijn de bioscoopfilms van 2022.

Disclaimer: We kunnen nog niet met zekerheid zeggen dat al deze films doorgaan, vanwege de huidige lockdown. We doen ons best om je zo up-to-date mogelijk te houden. 

Februari

Uncharted - 10 februari

Tom Holland speelt straatschoffie Nathan Drake. Samen met zijn partner Sully (Mark Wahlberg) gaat hij op zoek naar een schat. Dit bloedstollende avontuur is gebaseerd op de gelijknamige populaire gamefranchise. 

Moonfall - 3 februari

King Richard - 3 februari

Jackass Forever - 3 februari

Death on the Nile - 3 februari

Maart

The Batman - 3 maart

We werden al warm gemaakt door alle raadsels rondom The Batman, maar in maart is het dan eindelijk zover: Robert Pattinson trekt het vleermuizenpak aan. Hij speelt de emoversie van de superheld en de trailer belooft veel goeds. 

Downton Abbey - 17 maart

The Lost City - 24 maart

Sonic The Hedgehog 2 - 30 maart

Ambulance - 31 maart

April

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - 13 april

Het derde deel in de Fantastic Beasts-reeks gaat over tovenaar Newt Scamander (Eddie Redmayne) die het opneemt tegen Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen, voorheen Johnny Depp).   

The Unbearable Weight of Massive Talent - 24 april

The Northman - 28 april

Mei

Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 4 mei

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) heeft een gigantisch probleem en moet ‘t multiverse induiken. Daarvoor heeft hij de visie nodig van Wanda. Samen met Wong en Wanda komt hij voor een klus te staan die alleen geschikt is voor een madman…

Top Gun: Maverick - 28 mei

Mission: Impossible 7 - 28 mei

Juni

Jurassic World Dominion - 9 juni

De dino’s zijn terug! Jurassic World Dominion vervolgt Fallen Kingdom en in dit derde deel komen er speciale bezoekjes van onder anderen Sam Neill en Laura Dern. Ook oudgediende Jeff Goldblum is er weer bij.

Lightyear - 15 juni

The Black Phone - 23 juni

Minions: The Rise of Gru - 29 juni

Juli

Thor: Love and Thunder - 6 juli

Mocht je denken ‘waar de f*** is Jane Foster gebleven?’ dan hebben we goed nieuws. In deze Marvel blockbuster speelt Jane (Natalie Portman) een hele grote rol en pakt ze zelfs de hamer op. Thor en de hilarische Korg keren terug, maar ook Christian Bale is deze keer van de partij. Hij speelt Gorr the God Butcher.

Indiana Jones 5 - 28 juli

Augustus

After Ever Happy - 25 augustus

Meteorologen voorspellen dat het een droge zomer wordt, maar de makers van After Ever Happy komen hen ongelijk bewijzen. De heter-dan-een-stalen-glijbaan-in-hartje-zomer tienerhit belooft met dit derde deel geiler te worden dan ooit. 

September

Soof 3 - 15 september

Soof komt de bioscoop veroveren… versooferen? Anyway, Soof is back! Voor alle hardcore fans hebben we wel sad nieuws: dit is de allerlaatste keer dat Lies Visschedijk als Soof te zien is.

Oktober

Spider-Man: Across the Spider-Verse: Part One - 5 oktober

De makers van het geweldige eerste deel van deze animatietopper zijn back in action. Miles Morales gaat het Spider-Verse weer in en de geruchten gaan dat deze animatie Spider-Man ook een live action versie krijgt.

Halloween Ends - 27 oktober

November

The Flash - 3 november

The Flash komt super snel onze kant op. Ezra Miller speelt de fastest man alive en hij krijgt bezoek van een oude bekende. Michael Keaton keert namelijk terug als Batman.

Black Panther: Wakanda Forever - 9 november

Wakanda forever! Na het tragische overlijden van Chadwick Boseman, was het onduidelijk of er nog wel een Black Panther-film zou komen. We weten nog steeds niet wat het verhaal gaat zijn, maar Marvel heeft bekendgemaakt dat niemand de rol van T’Challa zal overnemen.

December

Aquaman and The Lost Kingdom - 15 december

Jason Momoa hield er wat schrammetjes aan over, maar Aquaman keert eindelijk terug. We weten nog niet helemaal waar het verhaal over gaat, maar de superheld heeft een nieuw pak. Én Amber Heard keert terug als Mera.