Bevestigd! Mads Mikkelsen vervangt Johnny Depp in Fantastic Beasts

Door Redactie
Mads Mikkelsen,

We hoorden de afgelopen tijd al wat geruchten: de Deense acteur Mads Mikkelsen zou het personage Gellert Grindelwald gaan spelen in Fantastic Beasts 3. Filmstudio Warner Bros laat weten dat hij inderdaad de rol van Johnny Depp gaat overnemen.

Mads ontkende vorige week nog dat hij de boze tovenaar mag spelen. Mocht de acteur je bekend voorkomen: je kan hem kennen van films zoals Doctor Strange, Casino Royale en de serie Hannibal. Ook is hij volgend jaar te zien in Chaos Walking met Tom Holland en Daisy Ridley.

Colin Farrell

Sommige fans drongen erop aan om Colin Farrell in te huren, volgens Entertainment Weekly. Hij speelde Grindelwald al eerder in de eerste film Fantastic Beasts and Where to Find Them. Maar Farrell is momenteel bezig met het filmen van The Batman, waarin hij The Penguin speelt.

Exit van Johnny

Eerder deze maand werd Johnny gevraagd om de filmreeks te verlaten. Hij moest de reeks verlaten omdat hij een rechtszaak aanspande tegen het tabloidblad The Sun. Een journalist had hem namelijk in april 2018 omschreven als een ‘wife-beater’ – hij zou actrice Amber Heard hebben mishandelt – in een artikel over Depps vechtscheiding.

Gelukkig voor de acteur kreeg hij een mooi zakcentje mee voor één scène die hij voor de nieuwe film heeft opgenomen: $10 miljoen dollar!

De derde Fantastic Beasts-film staat ingepland voor juli 2022. Daarna komen er sowieso nog twee films over de fantasiewereld van J.K. Rowling.