Johnny Depp op verzoek Warner Bros. weg uit Fantastic Beasts-films

Door Alie Sierkstra
johnny depp rode loper zonnebril

Neeeeee! Johnny Depp heeft aangekondigd dat hij de Fantastic Beasts-filmfranchise verlaat. Hij zal dus niet langer te zien zijn als Gellert Grindelwald. Dat is echter niet helemaal zijn eigen beslissing…

Fantastic Beasts zonder Johnny Depp

We waren er al een hele poos bang voor… Johnny Depp zal niet langer te zien zijn als Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-films. Op zijn Instagram vertelt de acteur dat hij "werd gevraagd op te stappen door Warner Bros." en dat hij "dat verzoek heeft gerespecteerd en ermee heeft ingestemd."

Een nieuwe Gellert Grindelwald

Volgens Variety heeft Warner Bros. het vertrek van Depp bevestigd en de volgende verklaring gedeeld: "Johnny Depp zal vertrekken uit de Fantastic Beasts-franchise. Wij danken Johnny voor zijn werk aan de films tot nu toe. Fantastic Beasts 3 is momenteel in productie, en de rol van Gellert Grindelwald zal opnieuw worden ingevuld.” Er wordt dus een andere acteur gezocht voor de rol van de slechterik in de Harry Potter-spinoff. Ondanks deze tegenslag is het nog wel de bedoeling dat de film in de zomer van 2022 in de bioscopen draait.

Johnny Depp in hoger beroep

Een paar dagen geleden verloor Depp zijn rechtszaak tegen The Sun. Depp eiste een flinke schadevergoeding van de Britse tabloidkrant. In een artikel uit 2018 werd hij namelijk een “vrouwenmishandelaar” genoemd. De acteur gaat in hoger beroep. Het is niet duidelijk of Warner Bros. de uitspraak van de rechter heeft laten meewegen in de beslissing om Depp weg te sturen.

Nu maar duimen voor de toekomst van Depp in de Pirates of the Caribbean-franchise