Gaat Warner Bros. Johnny Depp ontslaan bij Fantastic Beasts-films?

Gaat Warner Bros. Johnny Depp ontslaan bij Fantastic Beasts-films?

De toekomst van Johnny Depp’s duistere tovenaar Gellert Grindelwald zit in zwaar weer. Mogelijk wil studio Warner Bros. niet meer verder met de inmiddels omstreden acteur.

De reden? De rechtszaak die Depp aanspande tegen ex Amber Heard. Zij beschuldigt hem van zwaar misbruik, hij daagt haar nu voor de rechter wegens smaad en laster. Beelden van Heard in de rechtbank, terwijl ze beschrijft wat voor verschrikkelijke dingen Depp met haar deed, doken recent op.  

Bang voor imagoschade

De mega-studio is vooral bang voor de gevolgen, mochten ze Depp wél behouden als Grindelwald. “Welke boodschap stralen we dan uit?”, vragen anonieme bronnen zich af (via The Post). “Hooggeplaatste vrouwelijke medewerkers zouden niet meer met Depp willen samenwerken.”

MeToo

Recent verliet Warner-CEO Kevin Tsujihara zin post na een MeToo-schandaal. De studio wil dus absoluut niet nóg zo’n situatie. Is dit alles misschien ook de reden dat Fantastic Beasts 3 is uitgesteld? Volgens de bronnen zit Warner Bros. enorm in haar maag met Depp en weten ze écht niet wat ze met hem aan moeten.

Vechtscheiding

Heard en Depp liggen al jaren in de clinch, maar alles lijkt nu langzaam het kookpunt te bereiken. Eerder nam de vechtscheiding al bizarre wendingen. Zo beweerde Depp – houd je vast – dat Heard bij wijze van wraak een verse drol in hun bed achterliet.Fantastic Beasts 3 staat vooralsnog gepland voor 2021. Grote vraag is nu: zien we Depp in de rol van Grindelwald of gaat de studio hem recasten?