Johnny Depp’s rol in nieuwe Pirates ‘onduidelijk’

Johnny Depp In Pirates Of The Caribbean

Fans van de Pirates Of The Caribbean-films, en dat zijn er een heleboel, zijn het er over eens: zonder Jack Sparrow is het géén echte Pirates-film. Disney is het daar wel mee eens… Of niet? Of… wel? Niemand weet het!

Filmsite Collider sprak met producent Jerry Bruckheimer, en de rol van Johnny Depp in de nieuwe Pirates-film kwam ook even ter sprake. Bruckheimer kon zelf nog niet vertellen of Jack Sparrow nou in de zesde film te zien is of niet. Da’s… wel een beetje vreemd voor een film waar al aan gewerkt wordt!

Volgens Bruckheimer wordt er momenteel gewerkt aan een script voor Pirates 6, en sturen ze het binnenkort naar Disney. Over de rol van Johnny Depp wilde Bruckheimer geen duidelijkheid geven. “Het script waar we nu mee bezig zijn… Ik weet nog niet precies wat de rol van Johnny Depp daarin precies is. We moeten even afwachten.”

De ster uit Pirates Of The Caribbean en Fantastic Beasts is momenteel in meerdere rechtszaken verwikkeld. Zijn ex Amber Heard beschuldigde hem van mishandeling, terwijl hij zich verweerde door te zeggen dat Heard in hun bed had gepoept na een ruzie. Dan speelt er ook nog een lasterzaak tegen de Britse tabloid The Daily Mail, die al op de zaken vooruitliep en beweerde dat Depp zijn ex-vrouw in elkaar geslagen had. Het laatste dat we van Depp hoorde was een John Lennon-cover die hij opnam in een of andere Osama Bin Laden-grot.

Jack Sparrow en Gellert Grindelwald

Het zou kunnen dat Disney eerst de uitslag van die rechtszaken even afwachten voordat ze Johnny weer opbellen om hem die gezellige Captain Jack Sparrow te laten spelen in een spannende avonturenfilm voor het hele gezin! De wondere wereld van Harry Potter heeft daar wat minder moeite mee: Depp speelt gewoon de schurk Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3.

Geruchten dat Johnny Depp klaar is als Captain Jack gaan al geruime tijd rond, en de uitspraken van Bruckheimer maken het er allemaal niet duidelijker op! Misschien zijn er twee scripts in de maak: eentje mét en zonder Jack Sparrow erin. Pirates 6 zou een reboot van de reeks worden, maar Depp is zowat synoniem met de films. Een Sparrow-loze episode zou best een risico kunnen vormen.