Love, Actually

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Love, Actually

All I want for Christmas zijn deze 9 beste kerstfilms!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zit je straks met een dikke pens van al het eten op de bank uit te puffen? En ben je helemaal klaar met alle familiebijeenkomsten, ruzies en verzoeningen? Dan zijn deze toppers perfect om even tot rust te komen. Dit zijn de 9 beste kerstfilms! Bekijk ook deze nieuwe Netflix-kerstfilms van 2019. 

9. Bad Santa

Voor degenen die kerstavond met wat humor door willen brengen, is dit de film om te kijken! De meeste mensen verstaan onder kerst de gezelligheid, liefde, en het delen van geluk. Willie en Marcus denken daar wel anders over: zij zien kerst als een perfecte gelegenheid om geld te verdienen. Elk jaar gaan ze verkleed als Kerstman en elfje langs de warenhuizen om die vervolgens helemaal leeg te roven. Een 8-jarige jongetje gaat hen de les wel even lezen.

8. The Santa Clause

Wanneer de Kerstman van je dak afglijdt, zit er natuurlijk maar één ding op. Je moet zelf de taken van de gulle man overnemen! Dat lijkt Scott ook een goede oplossing, hij stemt in om voor een avond de Kerstman te spelen. Voordat hij het weet kan hij niet meer onder zijn nieuwe baan uitkomen. Zijn zoon, Charlie, klaagt niet als zijn vader dikker wordt en opeens een baard krijgt: hij vindt het geweldig (en wij ook)!

7. The Polar Express

Uh, de Kerstman bestaat gewoon! En nee, het is niet Klaus uit de bovenstaande film. Samen met een groep kinderen reist een jongen in The Polar Express naar de Noordpool. Want als je twijfelt aan de Kerstman, moet natuurlijk bewezen worden dat hij wel écht bestaat. De jongen gaat hem ontmoeten, maar niet zonder obstakels...

6. Dr. Seuss' The Grinch

Je smelt helemaal weg van het ultraschattige hondje Max. Terwijl Max onze harten steelt, probeert de Grinch iets anders te stelen: het kerstfeest uit Whoville. De Grinch haat mensen en kerst, wat misschien begrijpelijk is: vroeger werd hij achtergelaten en moest hij elk jaar het kerstfeest in z'n eentje doorbrengen. Daar word je wel bitter van. Maar terwijl het groene monster er alles aan doet om het feest de verpesten, weet Cindy Lou Who hem te laten zien waar kerst écht om draait. Blijkt het toch helemaal niet zo erg te zijn. 

5. Gremlins 

Wat? 1984!? Het is alweer 35 jaar geleden dat Gremlins uitkwam. Deze film gaat over een kerstcadeautje dat je liever niet krijgt: een mogwai! Want deze lijkt lief maar als je je niet aan de drie regels houdt, wordt het een grote ramp. Je mag ze geen water geven (want dan vermenigvuldigt 'ie!), geen eten na middernacht (want dan worden ze gremlins!) en geen fel licht. Dat kan natuurlijk alleen maar misgaan en voordat je het weet is er een grote gremlin-invasie gaande in de stad...

4. Elf

Buddy wordt door de Kerstman geadopteerd en opgevoed tussen alle elfjes op de Noordpool. Maar als 'ie volwassen wordt, past hij er niet helemaal meer tussen... Hij is veel groter dan de rest van de elfjes en dit doet hem beseffen dat hij een heel ander soort is! Daarom gaat hij naar New York, om het mensenleven te proeven, maar de opvoeding door de elven heeft hem hier niet op voorbereid. Zelfs zijn vader wil niet geloven dat Buddy zijn zoon is... 

3. Muppets Christmas Carol 

De grimmige Scrooge, gespeeld door Michael Caine, kan zelfs met kerst het niet opbrengen om lief te zijn tegen anderen. Met de hulp van drie geesten leert Scrooge dat liefde eigenlijk het enige is dat telt. Maar staat Scrooge wel open voor al deze hulp? Ondanks de grappen en grollen die we gewend zijn van de Muppets, laten ze het traditionele verhaal van Charles Dickens toch goed zien. Dat maakt het voor ons écht wel de leukste versie ooit gemaakt van het verhaal! 

2. Home Alone

Elk jaar is het weer raak: Home Alone komt op tv. Maar dat is terecht, want ook na 1000x is deze film nog steeds leuk! Kevin wordt door zijn ouders vergeten en daardoor blijft hij tijdens de feestdagen alleen thuis. Daar proberen twee dieven bij hem in te breken, maar dat laat hij niet zomaar toe! Hij zet allerlei valstrikken neer zodat de boeven meer pijn lijden dan dat ze pogingen hebben om iets te stelen. "Merry Christmas you filthy animal."

1. Love Actually 

Kerst kun je niet beter spenderen dan met een heerlijke klassieker, of je nou samen met je lief op de bank zit of niet. De liefdeslevens van 8 Londenaren worden gevolgd, waar je helemaal bij weg kan zwijmelen. Huwelijksproblemen, eerste keer verliefd zijn en stieffamilies: het zit niet altijd mee, maar het komt (in romcoms) áltijd weer goed. Op 25 december zendt Net5 Love, Actually uit, net zoals deze andere topfilms in december.

Lees verder