5 keer dat J.K. Rowling Harry Potter-fans knettergek maakte

5 keer dat J.K. Rowling Harry Potter-fans knettergek maakte

Het is al meer dan 20 jaar geleden sinds J.K. Rowling het eerste Harry Potter-boek uitbracht en nog steeds gaat haar franchise als een op hol geslagen Zweinstein Express. Toch verzint de schrijfster regelmatig dingen over haar tovenaarswereld die fans wereldwijd knettergek maakt. Dit zijn 5 Harry Potter-feiten waarvan wij nu nog pislink worden.

1. Pas achteraf onthullen dat Albus Dumbledore homoseksueel was

Het wijze schoolhoofd van Zweinstein is een van de populairste personages uit de Harry Potter-serie. Toen Snape hem doodde werden pagina’s rond heel de wereld kleddernat gehuild. Maar ook na z’n dood speelde Dumbledore een belangrijke rol in de strijd tegen Voldemort en leerden we veel over zijn verleden met die andere duistere tovenaar: Grindelwald. Rowling durfde echter nooit in de boeken expliciet te melden dat de tovenaars verliefd op elkaar waren. Dat Dumbledore homoseksueel is, leerden we pas nádat de boekenserie af was. Ja lekker belangrijk nu, J.K. Rowling!

2. De t in Voldemort spreek je niet uit

VoldemorT, VoldemorT, het is een van de beroemdste schurkennamen ter wereld geworden, samen met Sauron, Darth Vader, Malificent en Joran van der Sloot. Iedereen kent de naam… of toch niet? De schrijfster onthulde in 2015 pas dat je de t in Voldemort eigenlijk niet hoort uit te spreken. Huh? Hoezo is Voldemort… excuus… Voldemorrrrr opeens Frans? Wat hebben we aan deze wijziging J.K. Rowling? Of is jouw echte naam eigenlijk K.J. Worling?

3. J.K. Rowling vindt Harry ook beter bij Hermione passen

Ron Weasley en Hermione Granger samen met een nest vol kinderen, het is een einde waar wij ook even aan moesten wennen. Maar hey, wie zijn wij om de liefde tussen 2 mensen te beoordelen? Dat kan de bedenkster van de 2 personages prima zelf en dat doet ze ook met plezier! Het blijkt namelijk dat ze zelf ook niet helemaal honderd procent achter de relatie staat. In een interview uit 2014 geeft ze eerlijk toe dat het meer ‘wish fulfilment’ was toen ze Ron en Hermione’s romance schreef, omdat ze jaren geleden dat al zo had bedacht. Maar feitelijk passen Harry en Hermione beter bij elkaar en zou hun relatie zeker sterker zijn. En wederom bedankt, tante Rowling, voor het vernietigen van deze prille liefde. Accio scheidingspapieren!

4. Dumbledore heeft een geheime broer

Deze rel vond eind 2018 plaats toen Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in de bioscopen verscheen. De film zit bomvol nieuwe info over de tovenaarswereld en het meeste schrokten wij naar binnen als een stapel chocokikkers. Maar toen onthulde Rowling dat er nóg een Dumbledore bestaat. Aurelius Dumbledore is de geheime tweede broer van Albus en is apart opgevoed onder de naam Credence Barebone. Uhhhh, okeeee, hoe, wat en waarom precies? Nope! Dat krijgen we allemaal pas te horen in de volgende Fantastic Beasts-film. Hopelijk… we weten het niet meer zeker met Rowling…

5 keer dat J.K. Rowling Harry Potter-fans knettergek maakte

5. Tovenaars toverden vroeger hun poep gewoon weg

Weet je wat we nooit hoeven te weten van onze magische helden? Dat ze poepen, dat ze plassen, dat ze weleens diarree hebben gehad van te veel boterbier. Dat de ingang van de Geheime Kamer in een toilet was, dat is letterlijk zo dicht als dat we bij het onderwerp willen zijn. Helaas heeft J.K. Rowling het historische feit bedacht dat de tovenaars van vroeger gewoon in de open lucht poepten en vervolgens met een spreuk hun poep wegtoverden. WAAROM?! WAAROM MOETEN WE DIT WETEN J.K. ROWLING?! Oh man, de vragen die dit oproept. Was overal poepen oké? Kon je het gewoon staand doen in het bijzijn van anderen? Dragen ze daarom gewaden? Is er een groep conservatieve tovenaars die nog steeds weigert Muggle-toiletten te gebruiken? Dit is echt een schijtstreek van Rowling…

Fantastic Beasts 3 komt waarschijnlijk in 2020 naar de bioscoop en J.K. Rowling schrijft nog een vierde en vijfde film. We zetten ons nu al schrap voor de nieuwe knettergekke rellen die gaan ontstaan.