• Married at First Sight
  • Reality
  • Temptation Island

8 beste realityseries die je na Ex on the Beach kunt kijken

Ex on the Beach

Tuut! Tuut! Tuut! De Tablet of Terror is weer onder het stof vandaan gehaald: Ex on the Beach: Double Dutch is terug! Acht vrijgezellen uit Nederland en België zijn afgereisd naar Gran Canaria voor een vakantie vol drank en drama. Elke zondag vanaf 22:00 uur zien we welke exen aanspoelen op het strand van het zonnige Spaanse eiland. Dat wordt weer smullen van een hoop ruzie en natuurlijk romantiek onder de lakens!

Er hebben heel wat ehh… interessante mensen meegedaan aan EOTB. De gekste deelnemers van het programma hebben we op een rijtje gezet. En mocht je de geheimen van reality-tv willen weten, dan hebben we die ook paraat staan voor je! Kun je niet genoeg krijgen van dit soort sappige, sleazy series? De beste series om na Ex on the Beach te kijken, hebben we voor je verzameld!

Paradise Hotel
© Videoland

8. Paradise Hotel

Bekend recept: drop een groep single mannen en vrouwen in een luxe omgeving, in dit geval een hotel, en laat het avontuur beginnen! De deelnemers strijden met én tegen elkaar om zo lang mogelijk in het spel te blijven. De populairste kandidaat wint aan het einde namelijk een flink geldbedrag. Om zo lang mogelijk te blijven gooien de kandidaten alles in de strijd: seks, liefde, verleiding, lust én natuurlijk bedrog.

Ook in Nederland is er ooit een seizoen van Paradise Hotel geweest. Het seizoen werd in 2005 gepresenteerd door Tanja Jess en Hans Otten. Op Videoland is nu de Amerikaanse versie te zien. Het gaat wel maar om één seizoen.

MAFS Australia
© Videoland

7. Married at First Sight: Australia

MAFS zorgt ieder seizoen weer voor spanning, want welke huwelijkskoppels overleven het programma (deze deelnemer in elk geval niet) uiteindelijk? Toch is de Australische variant van een programma een stuk smeuïger dan onze eigen versie. De koppels komen namelijk regelmatig bij elkaar over de vloer en er worden etentjes voor de groep georganiseerd. Ook moeten ze regelmatig samenkomen om over de voortgang en status van hun relatie te praten. Het komt zelfs voor dat deelnemers vinden dat ze met de verkeerde persoon gekoppeld zijn en hun geluk nog tijdens de afleveringen elders zoeken. Met elders bedoelen we dan… een andere kandidaat!

Goed nieuws voor de liefhebbers, want in Nederland krijgen we een ‘meer juicy’-versie van MAFS. Onze Married at First Sight gaat mogelijk heel wat meer lijken op de Australische adaptatie! MAFS en MAFS: Australia zijn te zien op Videoland. Als dat nog niet genoeg is, kun je ook genieten van MAFS: België, MAFS: USA en MAFS: UK. Huwelijkstranen in overvloed dus!

Love is Blind
© PATRICK WYMORE/NETFLIX

6. Love is Blind

Kun je verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt gezien? Aangezien MTV het programma Catfish maakt, weten we daar wel het antwoord op, maar in de Netflix-datingshow Love is Blind worden er wel degelijk romantische connecties aangegaan door mensen die elkaar nog nooit hebben gezien. Natuurlijk praten ze wel de oren van elkaar kop, want die liefde moet ergens vandaan komen!

Love is Blind lijkt misschien iets meer op Married at First Sight dan op Ex on the Beach, aangezien de kandidaten aan het einde van het seizoen letterlijk op hun knieën gaan om vervolgens met een ‘onbekende’ date te trouwen. Toch is er meer dan genoeg drama te bespeuren in deze realityshow die gepresenteerd wordt door Nick en Vanessa Lachey. Zo maakte kandidaat Barnett meerdere romantische connecties en werden er dus harten gebroken. Uiteindelijk stelde hij dé vraag der vragen aan Amber. Goed nieuws: ze zijn nog steeds samen! Jammer genoeg komt het derde seizoen waarschijnlijk pas volgend jaar naar Netflix.

Temptation Island
© Videoland

5. Temptation Island

Het is geen verrassing dat Temptation Island in dit rijtje staat. De populaire relatietest is niet weg te denken van het tv-landschap. Door de jaren heen is het concept wel wat aangepast. In het 2022-seizoen van Temptation Island: Love or Leave op Videoland is bijvoorbeeld de ‘swing of love’ geïntroduceerd. 

Toch valt de Nederlandse versie wat in het niet bij de Amerikaanse. Bij ons gaat er namelijk regelmatig een koppel vroegtijdig naar huis, waarna een nieuw koppel naar het eiland afreist. In Temptation Island: USA gaan de kandidaten gevoelsmatig wat sneller van bil. Bovendien laat host Mark L. Walberg (niet verwarren met Mark Wahlberg) het alsof het allemaal niet zo erg is om vreemd te gaan. Het gaat allemaal om je eigen persoonlijke ontwikkeling!

Love Island
© Videoland

4. Love Island

Er heerst misschien wat minder seksuele spanning op Love Island, maar drama is er in overvloed! In het afgelopen seizoen gingen er geruchten rond dat een van de deelnemers in het geheim een vriendin thuis had zitten. Het powerkoppel en de winnaars van dat seizoen zagen hun sprookje ook in duigen vallen. Maar de romantiek is niet geheel verdwenen: Joan heeft inmiddels namelijk het geluk gevonden bij oud-De Bachelorette-deelnemer Niek!

Het mooie van Love Island is dat er altijd meer te zien is. De realityshow heeft namelijk ook een Britse, Amerikaanse én Australische versie. Nog mooier: ze zijn allemaal te zien op Videoland!

FBoy Island
© Cortez Vernon/HBO

3. FBoy Island

De naam van deze serie verraad genoeg erotiek en sensatie! FBoy Island past goed in het rijtje van Ex on the Beach. Drie vrouwen reizen af naar een tropisch eiland, waar ze vergezeld worden door een horde mannen. De helft daarvan is op zoek naar de ware liefde, terwijl de andere helft bestaat uit bloedgeile fuckboys. Wie in welke groep valt, wordt pas aan het einde van het seizoen duidelijk. Dat kan enkel eindigen in drama!

Het eerste seizoen is te zien op HBO Max. Dat HBO een belangrijke speler is in de streamingwereld was al duidelijk, maar nu komt de dienst ook nog eens met een Nederlandse versie van FBoy Island! De show wordt gepresenteerd door Lisa Loeb, die je zeker bekend voor kan komen, aangezien ze in 2021 De Slimste Mens won.

Are You The One?
© Instagram @areuthe1?

2. Are You the One?

Het concept lijkt op dat van de andere sleazy realityseries in dit lijstje: plaats wat vrijgezellen in een luxe villa in een warm land en kijk wat er gebeurt. In Are You the One? gaan de deelnemers op zoek naar de ware liefde. Experts hebben vooraf bepaalde matches gemaakt en het is aan de vrijgezellen om erachter te komen wie hun match is. Als iedereen aan de juiste persoon wordt gematcht, wordt er een flink geldbedrag gewonnen. Helaas voor hen en gelukkig voor ons worden er zo nu en dan wel wat harten gebroken. Er zou zomaar eens liefde kunnen ontstaan tussen twee mensen die niet met elkaar zijn gematcht…

Op Netflix zijn twee seizoenen te zien, maar in totaal zijn er acht uitgezonden op MTV. In Nederland kun je helaas niet alle seizoenen van het programma bekijken. Wel was er in 2021 een Nederlandse versie te zien van de datingshow, met natuurlijk ‘Mr. Temptation’ Kaj Gorgels als presentator. Wat ons betreft mogen er nog veel meer seizoenen volgen!

Too Hot to Handle
© Tom Dymond (Netflix)

1. Too Hot to Handle

De deelnemers van dit programma denken dat ze meedoen aan een realityshow waarin ze mogen gaan feesten en hier en daar een hete avond kunnen beleven. De virtuele assistent Lana steekt daar echter een stokje voor en komt met een behoorlijke uitdaging. De hitsige deelnemers mogen vier weken lang geen seks hebben en zelfs niet zoenen. Worden Lana’s regels verbroken, dan gaat er een geldbedrag uit de prijzenpot. En ja, er worden héél wat regels aan de laars gelapt!

Deze trashy serie heeft veel weg van Ex on the Beach en ook wel wat van Temptation Island, maar geeft wel nog even een positieve les mee aan de deelnemers. Er staan drie seizoenen op Netflix, daarnaast zijn er ook spin-offs te zien, zoals Too Hot to Handle: Latino en Too Hot to Handle: Brazil.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.