Recensie Too Hot to Handle seizoen 2 - Schaam je niet voor deze guilty pleasure

Door Ruben Praster
Too Hot to Handle seizoen 2

Too Hot to Handle zorgde voor een frisse wind binnen het genre van trash tv. Het tweede seizoen weet opnieuw te verrassen, maar dit keer met meer spanning en extra drama. 

Deze recensie is gebaseerd op de eerste vier afleveringen.

Dump een groepje arrogante anabooltjes en snollerige silicoontjes op een eiland, wacht tot ze ruziën of seksen en je hebt een tv-programma. Het is bizar hoeveel realityseries er zijn gemaakt rondom dit concept. Too Hot to Handle weet alsnog een frisse draai te geven aan het uitgekauwde format. In deze Netflix Original mogen de deelnemers geen seks hebben en ook geen hand en spandiensten verrichten met elkaar of zichzelf. Doen ze dat wel? Dan verliezen ze duizenden euro's aan prijzengeld. 

De handjes thuis

Het eerste seizoen van Too Hot to Handle was verre van perfect. De boodschap van het programma kwam al snel aan bij de deelnemers en na een aantal geldboetes hielden ze braaf de handjes thuis. Als kijker zag je de deelnemers groeien als persoon. Dat was leuk om te zien, maar om eerlijk te zijn ook erg saai. In plaats van ruzies, drama en seks bleven de onderlinge interacties beperkt tot veel geknuffel en diepe gesprekken over onzekerheden. 

Olie op het vuur

De makers hebben hiervan geleerd. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: de deelnemers zijn in het resort voor hun persoonlijke groei. Maar dat betekent niet dat er geen olie op het vuur gegooid kan worden. De deelnemers worden keer op keer in lastige situaties gebracht. Wanneer een koppel gelukkig lijkt, wordt er een nieuwe babe geïntroduceerd die alle mannen het hoofd op hol brengt. Op dit soort momenten verschilt Too Hot to Handle weinig van Temptation Island

Win het weekend van je dromen!

Wat extra spanning

Ook wordt er flink gestookt tussen de kandidaten. Er is een stel dat niet van elkaar af kan blijven en met hun geflikflooi hebben ze de groep al duizenden euro's gekost. De makers geven het koppel de kans om een flink geldbedrag terug te winnen. De rest van de groep rekent op de twee, maar de kans dat ze zullen slagen is minimaal. Dit soort acties geven het tweede seizoen net dat beetje extra spanning dat miste in het eerste seizoen. 

Ongelooflijk hypocriet

Too Hot to Handle wil duidelijk van twee walletjes eten. Het programma bekritiseert de losbandige, seksuele moraal van de deelnemers, maar dit gaat gepaard met close-ups van glanzende buikspieren en opgepompte boezems. Het is ongelooflijk hypocriet. Dat de Netflix Original daar toch mee weg komt, is te danken aan de hilarisch voice-over en piekfijne montage. We zagen al bij Familie Gillis: Massa is Kassa dat grappig commentaar een matige realityserie kan redden. Dat is zeker het geval bij Too Hot to Handle.

Recensie Too Hot to Handle seizoen 2 - Schaam je niet voor deze guilty pleasure

Conclusie

Too Hot to Handle lijkt in het tweede seizoen iets meer op andere trashy realityseries, zoals Temptation Island of Ex on the Beach. Het grote verschil is dat de Netflix Original meer diepgang heeft en de deelnemers een positieve les leert. Dat gaat gepaard met een dikke vette knipoog van de vlijmscherpe voice-over. Too Hot to Handle is daardoor een guilty pleasure waarvoor je je niet hoeft te schamen. 

3 STERREN

Too Hot to Handle is te zien op Netflix. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.