Henk en Chantal in Married At First Sight op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Henk en Chantal in Married At First Sight op RTL 4

De 8 grootste tv-winnaars van begin 2020

|
|

Laatste update:

We reppen haast dagelijks over het indrukwekkende Netflix-aanbod, maar toch houdt die goede oude beeldbuis ons nog steeds bezig. Begin dit jaar zorgden déze geweldige tv-programma’s voor een lach, een traan en een héérlijke bron van ergernis.

1. Promenade

We beginnen met een show die je waarschijnlijk NIET gezien hebt en dat is hartstikke zonde. In Promenade (NPO 3) – dat qua kijkcijfers geen indruk wist te maken - namen comedians Diederik Ebbinge, Eva Crutzen, Ton Kas en Henry van Loon wekelijks het Nederlandse mediawereldje op de hak. Als overdreven typetjes van zichzelf lieten ze zien dat talkshows soms érg doorslaan. Deze absurdistische culthit moet je écht zien. Vlijmscherpe satire om van te smullen. Zelfs Peter R. De Vries wilde eraan meewerken en dan weet je dat je écht meetelt.

2. 100 Jaar Jong

De woorden ‘Gordon’ en ‘top-tv’ in één zin is een combinatie die we de laatste tijd maar weinig zagen. Zeker niet nadat hij bij SBS6 de flops (Dat verzin je niet!, Mars tegen Venus, DanceSing, Gordon tegen Dino Show) in rap tempo op ons afvuurde. Toch is de afgekickte Gordon hierin een verademing om naar te kijken. In 100 Jaar Jong portretteerde hij vitale oudjes die ondanks hun driecijferige leeftijd nog vol levenslust zitten. Gordon ontpopte zich als een warme, oprecht geïnteresseerde, gevatte en… nou ja, perfecte gastheer! Wie had dat ooit kunnen denken?

3. Married At First Sight

MAFS’ kwam dit seizoen met een nieuwe presentator (Carlo Boszhard) en knalde er meteen in met maar liefst twee afleveringen per week. We kunnen het hier hebben over allerlei andere kandidaten, zoals droomkoppeltje José en Ferry, maar laten we eerlijk zijn: we keken voor Chantal. De eigenzinnig blondine zorgde wekelijks voor vuurwerk. Zeker toen haar huwelijksreis met Henk veranderde in een gevaarlijke, explosieve cocktail van ergernissen en ongemak. We hebben gewoon nu al heimwee naar ‘Sjetal’. Kan ze geen eigen realityshow krijgen of zo?

4 en 5. Op1 en Jinek

Ja, ook wij praten over ‘de talkshowoorlog’. Guilty! Maar als we het eens op een positieve manier draaien, profiteert ‘de kijker’ juist van deze strijd om de kijkcijfers. Dan lijkt het helemaal niet op een ‘oorlog’. Hoezo dan? Nou, er valt echt iets te kiezen. Beau had in vergelijking met Jinek zeker niet altijd de beste gasten, maar de nieuwe duo-show Op1 maakt het zelfs talkshowkoningin Eva moeilijk. Het resultaat? Twee redacties die er elke dag keihard voor knokken om de beste gasten aan tafel te krijgen. Je mist echt iets wanneer je één van de twee programma’s skipt en dat zegt toch genoeg?

De 8 grootste tv-winnaars van begin 2020

6. Wie is de Mol?

Het programma dat anno 2020 wekelijks ruim 2 en soms zelfs 3 miljoen kijkers scoort, is een regelrechte eindbaas. En Wie is de Mol? flikt het gewoon. Zowat het halve land zette de afgelopen weken weer massaal hun aluhoedjes op en ging op jacht naar de meest uitzinnige, krankzinnige aanwijzingen. Wij doen er ook vrolijk aan mee hoor, al zijn deze hints wel écht behulpzaam in je zoektocht naar de Mol!

7. Five Days Inside

Wie gaat in hemelsnaam Beau vervangen bij het Televizier-Ring-winnende prachtprogramma Five Days Inside? Welke presentator kan die last dragen? We zien de stressvolle redactievergaderingen al voor ons. Uiteindelijk dacht RTL: fuck it, we zetten er gewoon drie presentatrices op! Zo zorgden Angela Groothuizen, Caroline Tensen en Natasja Froger voor indringende, emotionele reportages tijdens hun verblijven in gesloten instellingen in Nederland. Deze drie doen zeker niet onder voor Beau, zo bleek toen we weer jankend voor de buis zaten.

8. The Voice of Holland

Oké, eigenlijk was het afgelopen seizoen The Voice of Holland niet uitgesproken beter dan alle reeksen die ervoor kwamen. Oh nee, zeker niet. Wat de afgelopen weken wél spannender maakte, was die ijzige sfeer tussen Anouk en Lil’ Kleine – die uiteindelijk achter de schermen tot ontploffing kwam. Wij zagen slechts een fractie van ‘de ruzie’ maar oh wat hebben we zitten smullen van die spanning! Het zette de verhoudingen tussen de coaches weer eens lekker op scherp en dat gaf, in combinatie met de altijd gevatte Chantal Janzen die haar TVOH-debuut maakte, een beetje schwung terug in het format, dat stiekem al best lang succesvol meedraait.

De 8 grootste tv-winnaars van begin 2020

Lees verder