Peter R. de Vries bij roltrap

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries bij roltrap

Peter R. de Vries neemt zichzelf op de hak in culthit Promenade

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Peter R. de Vries wordt door zijn tegenstanders vaak gezien als een enorme blaaskaak. Toch is de roemruchte misdaadjournalist niet te beroerd om zichzelf op de hak te nemen. Dat bleek gisteravond in Promenade. Deze satirische talkshow is een vlijmscherpe parodie op het Nederlandse televisielandschap. En natuurlijk is een beetje talkshow niet compleet zonder de aanwezigheid van Peter R. de Vries!

Cadeauverpakking

De misdaadverslaggever speelde zichzelf als Mystery Guest. Aan de hand van een reeks vragen en aanwijzingen moesten de kandidaten raden wie er zich schuilhield in de levensgrote cadeauverpakking. Tot ergernis van De Vries duurde het echter niet lang voordat de identiteit van de Mystery Guest was achterhaald!

Cultstatus

Promenade is een programma van en met Diederik Ebbinge, Henry van Loon, Eva Crutzen en Ton Kas (compleet met onooglijke manbun). Ondanks dat Ebbinge eerder tekende voor het megasucces van De Luizenmoeder, houden de kijkcijfers van Promenade niet bepaald over. Schandalig, want wat ons betreft is het een van de grappigste Nederlandse programma’s van de afgelopen jaren. Gelukkig heeft Promenade inmiddels een flinke cultstatus bereikt onder de kijkers. Hopelijk is dat genoeg om deze perfecte parodie op RTL Boulevard en co. te verzekeren van een tweede seizoen!

Lees verder