Caroline Tensen in Five Days Inside op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Caroline Tensen in Five Days Inside op RTL 4

Kijkers diep onder de indruk van Caroline Tensen in heftige Five Days Inside

|
|

Laatste update:

Vorig jaar mocht Beau het emotionele programma Five Days Inside nog presenteren, maar momenteel is het de beurt aan maar liefst drie presentatrices die meelopen in gesloten instellingen. Gisteren zagen RTL 4-kijkers Caroline Tensen en die deed het volgens hen, ondanks de loodzware materie, erg goed.

Caroline dompelde zich vijf dagen lang onder in De Hartenberg in Wekerom. Hier verblijven verstandelijke beperkten met gedragsproblemen. Woede-uitbarstingen, automutilatie of brandstichting; het is dagelijkse kost voor de bewoners en hun begeleiders. 

Zo reageerde Caroline na haar verblijf in de instelling:

Reacties

Kijkers vinden dat Caroline Tensen het allemaal vrij goed oppakte, ook al heeft ze - net als de andere presentatrices Natasja Froger en Angela Groothuizen - géén ervaring met de begeleiding van patiënten. "Oprechte, warme vrouw", klinkt het in de reacties op twitter. "Ik vond dat Caroline het integer en mooi deed, niet zo zeuren en vergelijken met Beau."

Trillen

Caroline leerde deze dagen verschillende bewoners kennen, waaronder de 18-jarige Sam. Toen ze voor het eerst bij de instelling kwam, was ze suïcidaal en sneed ze zichzelf. Op de vierde dag van Caroline's verblijf ging het even helemaal mis en sloeg Sam haar kamer kort en klein. Ook deed ze zichzelf weer pijn. "Het is te veel", legt Caroline uit. "Ze moest zo erg huilen. Mijn hart brak." Op een gegeven moment gaat het ook mis bij een andere bewoner. Die sloeg door en zijn geschreeuw ging door merg en been. Caroline: "Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik sta helemaal te trillen, dit is zo heftig".

Wil je de uitzending terugkijken? Klik hier. Five Days Inside is elke dinsdag om 21:30 te zien op RTL 4.

Lees verder