WIDM: de 7 beste hints en aanwijzingen van dit seizoen

Door Redactie
WIDM, tattoos, Rob

Ben jij een echte molloot? Of kijk je casual het programma en wil je weten welk hints en aanwijzingen er rondgaan? Wij zetten elke week alle grootste Wie is de Mol?-geruchten voor je op een rijtje. Denk jij al te weten wie het is nu de finale om de hoek staat?

Let op, deze lijst zit vol met mogelijke spoilers: wees gewaarschuwd!

Wat betekenen de spreuken uit aflevering 1?

Al vanaf het begin zijn fans bezig om alle hints uit de afleveringen door te pluizen. In de allereerste aflevering kwam meteen een mega-hint naar boven: als je de uitspraken van Lao Tse onder elkaar zet, en vervolgens bij elke zin naar de 20e letter kijkt (het is overigens het 20e seizoen), lees je “WIDM NO NINE”. Volg je het nog? In onderstaande Instagram-post wordt het helemaal duidelijk. Omdat 'NO' ook wel nummer betekent kan dit hinten naar Rob die als 9e persoon een spreuk te horen krijgt. Oeh! Of naar Miljuschka, de 9e persoon in de leader…

Is deze tattoo een hint?

Naast Rob staat ook Nathan Rutjes hoog op de verdachtenlijst van kijkers. Deze hint gooit nog wat extra olie op het vuur: in aflevering 4 moeten de kandidaten auto’s parkeren, maar wat zien we daar? Staat een van de nummerborden op Nathans arm getatoeëerd?! Van alle mogelijke cijfer- en lettercombinaties op een nummerbord is dit echt té toevallig! Oké, Nathan staat bij ons ook weer op het lijstje als mogelijke Mol.  

WIDM: de 7 beste hints en aanwijzingen van dit seizoen

Wat gebeurde er nog meer tijdens de parkeeropdracht?

Bij dezelfde opdracht is er nóg iemand verdacht. Rob moet als verkeersleider de auto’s over de goede route sturen, maar we zien dat hij de aanwijzingen niet goed doorgeeft… Oh Rob, is dit een oprecht foutje of zijn we getuige van een geniepige Molactie? De aflevering heet 'Misleiders', wijst dit naar Rob?

Wat betekenen de Chinese tekens op de waaiers in aflevering 5?

Het leek al te mooi om waar te zijn, die belofte van presentator Rik. We gaan nu de naam van de Mol zien op een van de Chinese waaiers. Nou nee, helaas. Was het maar zo makkelijk. De mensen van widmtunnelvisie.com hebben gelukkig alle waaiers voor ons vertaald. Lekker bezig! In het overzicht zien we dat de namen van Buddy, Nathan en Rob erop staan. Toevallig alledrie finalisten. Ook stond op één waaier ‘is er een mol?’ IS ER EIGENLIJK WEL EEN MOL? Zouden de programmamakers zo gemeen zijn? Of zijn er meerdere mollen in dit jubileumseizoen? Wij nomineren Rob en Nathan als Molduo.

WIDM: de 7 beste hints en aanwijzingen van dit seizoen

Wat bedoelt Rik met zijn uitspraak in aflevering 6?

Presentator Rik vertelt in aflevering 6 dat de Mol tevreden is met het lage bedrag in de pot. Heel toevallig dat Nathan ook even uitlegt hoe tevreden hij wel niet is met de bijna 10.000 euro. Is Nathan tevreden omdat hij de Mol is? En als we toch naar de tattoos van de kandidaten aan het kijken zijn, Rob heeft een erg toepasselijke tekst op zijn arm staan: 'TEVREDEN'. Wijst de uitspraak van Rik naar Rob die het woord heeft staan op zijn arm? De verdenkingen richting Rob en Nathan blijven maar komen... 

WIDM: de 7 beste hints en aanwijzingen van dit seizoen

Welk vest droeg de Mol tijdens de laseropdracht in aflevering 7?

In aflevering 7 kregen de kandidaten eindelijk een welbekende laseropdracht voor de kiezen. Gaaf! Maar de overgeblevenen moesten niet spelen tegen anonieme vijanden of tegen elkaar, zoals in vorige seizoenen, maar tegen de Mol! Hebben we iets kunnen zien van de goed ingepakte Mol die terugschoot op de kandidaten? Een oplettende kijker onderzocht elk detail van de laseroutfits en ontdekte dat iedereen een vest droeg met het nummer 4 op de rug, behalve... Nathan! Hij droeg als enige een ander vest... Zou hij deze aan hebben gehad tijdens zijn rol als de Mol en die niet verwisseld hebben? Het ziet er steeds slechter uit voor de voetballer...

Versprak Rik zich tijdens het herhalen van de spreuken in aflevering 9?

In de laatste aflevering voor de finale werd zoals verwacht het opzetje gegeven voor de grote ontknoping van volgende week. Rik herhaalt nog even de spreuken die de vier kandidaten te horen kregen in aflevering 1. Niks verdachts aan, zou je denken, maar Buddy's spreuk is nét even anders dan eerst. Het woord 'juist' is nu vervangen door 'slechts' (zie tweet hieronder). De mol maakt slecht dat wat juist is. Hmm... is het dan tóch Buddy??

De finale van Wie is de Mol? is zaterdag 14 maart om 20:30 uur te zien op NPO1.