Wie is de Mol?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wie is de Mol?

Dit zijn de 6 beste Mollen in de geschiedenis van Wie is de Mol?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nu de ontknoping van het 20ste seizoen nabij is, blikken wij terug op de beste Mollen uit de geschiedenis van Wie is de Mol?. De ene saboteur is toch beter gebleken dan de ander. Wie is jouw favoriet?

6. Merel Westrik (seizoen 19 in Colombia)

Pot: €10.150

Ondanks dat vorig jaar een redelijk tam seizoen was en Merel geen mega brutale Molstreken heeft uitgehaald, is het haar toch gelukt om de laagste pot ooit te behalen. Winnares Sarah Chronis won ‘maar’ €10.150 euro. Maar is dat wel allemaal de schuld van Merel? De opdrachten waren zo moeilijk dat er ook zonder Mol niet veel verdiend zou zijn, kritiek dat ook het huidige seizoen ontvangt. Merels beste Molactie is tijdens de laseropdracht waar ze meerdere stacks in haar bh verstopte. De kandidaten hadden geen idee dat er meer geld te verdienen viel!

5. Kees Tol (seizoen 13 in Zuid-Afrika)

Pot: €17.120

Volendammer Kees weet heel makkelijk de groep te overtuigen van zijn onschuld. De kandidaten benoemen hem tot penningmeester waardoor hij bij een opdracht in een helikopter mag om enveloppen met geld op te halen. Als echte saboteur lukt het Kees hier om 3000 euro te verduisteren! Oei, dat is een flinke domper voor de pot. Uiteindelijk lukt het schrijfster Paulien Cornelisse om de Mol te ontmaskeren.

4. Margriet van der Linden (seizoen 15 in Sri Lanka)

Pot: €10.500

Op Merel na heeft Margriet de laagste pot ooit voor elkaar weten te spelen. Winnaar Rik van de Westelaken heeft vond het zó leuk dat hij daarna de presentatie op zich heeft mogen nemen (en wat doet hij het goed!). Margriet heeft zich goed vermaakt als Mol en durfde naarmate het seizoen vorderde steeds meer. Tijdens de opdracht in de trein besloot ze het geld gewoon uit het raam te gooien. Waarom ook niet? Dan vinden de kandidaten het natuurlijk nooit!

3. Milouska Meulens (seizoen 6 in Argentinië)

Pot: €24.475

Nieuwe kijkers van Wie is de Mol? zullen Milouska Meulens niet kennen, maar ook zij zette in 2006 een bijzondere prestatie als Mol neer. Voor de kandidaten en de kijkers trok ze een rookgordijn op door zichzelf zo dom en naïef mogelijk te gedragen. Iedereen trapte erin, behalve: Frédérique Huydts. De winnares overleed helaas nog vóór de grote ontknoping aan de gevolgen van kanker. De pot, zo had ze voor haar dood besloten, werd gedoneerd aan WNF en KiKa. Een mooi seizoen, met een fantastische Mol!

2. Dennis Weening (seizoen 8 in Mexico)

Pot: €20.375

In 2014 werd Dennis tot beste Mol ooit verkozen door de Molloten op widmtunnelvisie.com. Waarom? Omdat het hem lukte het volledige vertrouwen van de groep en de kijkers te winnen, terwijl hij tegelijkertijd een grote smak geld uit de pot wist te houden. Zelfs in de finale werd hij niet door alle kandidaten verdacht. Zijn beste Molactie is tijdens de opdracht op het cruiseschip: Dennis zaait totale verwarring, leunt lekker achterover, en steelt alle geldenveloppen om ze vervolgens zonder pardon over boord te gooien. Tussendoor nog even naar de arcadehal? Tuurlijk joh!

1. Jan Versteegh (seizoen 18 in Georgië)

Pot: €17.750

Qua pot misschien niet de meeste geslaagde Mol aller tijden, maar op alle andere vlakken is Jan Versteegh een top-Mol! Winnaar Ruben is de enige die Jans naam invulde als mogelijke Mol. Iedereen wist het zeker: “nee, Jan is zo’n fanatieke kandidaat, hij kan het niet zijn!”. Maar niets is wat het lijkt. En wat een brutale Mol was hij! Jan praat tegen de camera terwijl de kandidaten recht voor hem lopen en hij zegt zelfs letterlijk tegen Stine aan de telefoon dat hij de Mol is. Wat een lef! De Molstreken van Jan waren absoluut een genot om naar te kijken.

Zou de Mol van dit seizoen net zulke goede Molstreken gepleegd hebben? Morgen 14 maart om 20:30 uur is de finale van Wie is de Mol? te zien op NPO 1 (zonder publiek!). Heb jij je punten in de WIDM-app nog niet ingezet? Bekijk hier de 7 beste hints en aanwijzingen van dit seizoen.

Lees verder