De kandidaten van Wie is de Mol? 2020 op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De kandidaten van Wie is de Mol? 2020 op NPO 1

WIDM-kenners: ‘opdrachten dit seizoen zijn te verwarrend’

|
|

Laatste update:

Het AD sprak vandaag maar liefst vijf 'Molloten' - kenners op het gebied van álles dat met Wie is de Mol? te maken heeft - en een aantal van hen klaagt over de véél te complexe opdrachten dit seizoen. Is het eigenlijk nog wel mogelijk om de Mol te vangen?

Deze Molloten zijn YouTubers of podcasters en volgen het programma al jaren op de voet. Als iemand dus weet waar ze het over hebben, zijn het deze heerlijk obsessieve fans wel. Toch geniet niet iedereen van het huidige seizoen. "De opdrachten zijn te verwarrend dit seizoen en niet alleen voor de kijker. Ook de kandidaten zelf weten vaak niet waar ze mee bezig zijn", vindt bijvoorbeeld YouTuber Gido Verheijen.

Frustrerend

Een andere fanaat, YouTuber Sam de Man, gaat nog een stapje verder. "Het begint wel een beetje te frustreren nu", vindt hij. "Er zijn nog wel aanwijzingen, maar die worden tussen een hoop andere meuk gepropt. En bij de ontknoping worden steeds meer hints onthuld die je als kijker echt nooit had kunnen zien." En daar heeft 'ie ook een treffend voorbeeld van. "Zoals vorig jaar die blokken in het water die samen het gezicht van Merel Westrik moesten vormen. Ze zouden voortaan kunnen stoppen met dat soort beeldaanwijzingen."

Hints en aanwijzingen

Het zou kunnen dat de makers zijn gestopt met échte aanwijzingen nadat veel Molloten een paar jaar geleden al erg snel uitvogelden dat Klaas van Kruistum de Mol was na een hint van diezelfde makers. Toch zitten we nu dus opgescheept met heel veel extreem moeilijke opdrachten en 'geen echte hints' (al zetten wij eerder wel de allerbeste aanwijzingen op een rij). 

Opdrachten

Gido kijkt de opdrachten van dit seizoen niet eens terug. "Er valt zo weinig uit op te maken, dat ik ze vaak niet eens terugkijk voor aanwijzingen". Daarnaast klaagt hij ook over het gebrek aan... spektakel! Het is toch 't jubileumseizoen, maar: "Ik mis ook een beetje spektakel dit jaar. Er zijn zó veel hints naar álle kandidaten, dat je tegenwoordig een beetje geluk moet hebben bij het raden van de juiste Mol". Lees hier het hele artikel waarin Molloten ook hun voorspellingen doen!

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Lees verder