De kandidaten van Wie is de Mol? 2020 op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De kandidaten van Wie is de Mol? 2020 op NPO 1

Snap jij het? Rik legt onmogelijke WIDM-opdracht uit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Begreep jij afgelopen zaterdag ook niks van de opdracht ‘Vak Werk’ in Wie is de Mol? waarbij de kandidaten allen een eigen groep Chinezen achter zich aan hadden rennen? Juist, wij ook niet. Rik van de Westelaken legt het even voor ons uit.

Begrijpt iemand die opdracht-uitleggen van Rik?

Niemand in de Wie is de Mol? begreep iets van de tweede opdracht van afgelopen zaterdag. Naja, de Mol zal het natuurlijk wel begrepen hebben maar die heeft niet even geholpen met de oplossing. Uiteindelijk verdienden ze met een hoop geluk 1.030 euro. Hoe dat lukte weten ze zelf nog steeds niet. Van de derde opdracht zijn de kijkers een stuk wijzer geworden! We vermaakten ons in ieder geval prima met de moeilijke opdracht:

Zó moest het!

Rik legt het in de Wie is de Mol?-podcast allemaal uit. De kandidaten moesten zelf uitvinden waar ze hoorden te staan. Het lijkt dus net op het spelletje Mastermind! Door de wissels “konden ze erachter komen dat Buddy in vak één moest staan, Rob in vak twee, Miljuschka in drie, Claes in vier, Nathan in vijf en Leonie in vak zes”, aldus Rik. Ze moesten dus meer wisselen en niet stoppen bij het bedrag van 1.000 euro.

De sleutelspeler

Wie had dan het geld moeten halen in plaats van Leonie? Dat had Nathan moeten zijn: “elke kandidaat is in een bepaald vak 500 euro waard, behalve de penningmeester”. Ja als je het zo zegt, Rik, dan klinkt het best logisch. De penningmeester haalt altijd het geld op bij Rik!

Nathan Rutjes is hier niet verdacht 

Nathan riep nog tijdens de opdracht dat hij uit zijn vak moest stappen om het geld op te halen (in plaats van Leonie), wat hij dus niet zou doen als hij de Mol is. Gek, want wij verdenken hem nogal erg door al deze hints en aanwijzingen.

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Lees verder