Nederland In Beweging!

Veronica Superguide logo
Nederland In Beweging!

Topfit! De 5 beste fitness tv-programma's om in beweging te blijven

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Nu alle sportverenigingen en -scholen dicht zijn moeten we op een andere manier aan onze beweging komen. Hardlopen is niet voor iedereen weggelegd (en stom) dus richten we onze hoop op de Nederlandse kijkbuis. Met deze opties houd je jezelf topfit!

5. Zappelin Go

Ouders van jonge kinderen zijn al langer bekend met het groene… wezen Joe! Zappelin-diva Fenna vertelt een verhaaltje en de kinderen doen haar bewegingen na, samen met de groene aap (serieus, wat ís Joe?).

Zelfs Fenna weet het niet helemaal zeker en houdt het op een ‘dier’. Zappelin Go is wel bedoeld om samen met een peuter of kleuter te kijken, anders sta je eerlijk gezegd gewoon voor paal (zelfs al is er niemand in de buurt!).

Zappelin Go is behoorlijk leuk, maar omdat de show om 08:00 uur wordt uitgezonden zijn je kids ’s ochtends meteen helemaal hyper. Gelukkig is Zappelin Go op elk moment terug te kijken op Youtube of NPO Start.

4. V-Gym

Arie Boomsma maakte iedereen gek door te pas en te onpas ‘squats’ te doen. Voor Videoland maakt hij de reeks V-Gym. Hierin spreekt hij bekende (ex-)sporters om creatieve oefeningen te delen met jullie.

De afleveringen zijn telkens een minuut of 20 en maken gebruik van voorwerpen die je (vaak) wel ergens in huis hebt staan. Een paar emmers of een stoel veranderen in no-time in fitnessapparatuur. 

3. Zappsport@Home Workout met Nathan Rutjes

Cultvoetballer en Wie Is De Mol?-held Nathan Rutjes zet zijn oneindige positiviteit in om ouders en kinderen te laten bewegen! Samen met zijn zoontje Lavezzi doet Nathan regelmatig intensieve workouts, afgewisseld met judoka Roy Meyer.

Beweging is goed, positiviteit kunnen we óók wel even gebruiken: Nathan, Roy en Lavezzi zijn toppers! Er wordt soms een beetje min gedaan over hun kapsels, maar nu alle kappers in het land dicht zijn bestaat de kans dat we er over een tijdje allemaal zo bijlopen!

2. Nederland In Beweging!

De onverwoestbare Olga Commandeur is 61 jaar oud, maar dat zou je deze bewegingslegende niet geven! Dapper ‘stap, stap en stapt’ Olga elke morgen met een brede glimlach je huiskamer binnen. En laten we Olga’s collega Duco Bauwens niet vergeten! De goedgebouwde bewegingsexpert heeft ons de infame Karl Noten voorgoed doen vergeten.

Nederland In Beweging! was in normale tijden al dé vluchtheuvel voor ouderen die kwiek willen blijven. Nu we door het coronavirus voornamelijk binnenzitten, zijn Olga en Duco een onmisbaar deel van onze dagroutine geworden. De show wordt elke dag uitgezonden op NPO2 én plaatst dagelijks extra oefeningen online. Olga en Duco zijn de helden die we niet verdienen, maar nu wel nodig hebben.

1. Jo Bonten

Overlevingsexpert Jo Bonten is een graag geziene gast bij Man Bijt Hond, waar hij gevraagd en ongevraagd de beste survivalstrategieën met den kijkers deelt. Natuurlijk heeft Jo ook een speciaal bewegingsprogramma waarmee je topfit blijft tijdens de coronacrisis.

Vanuit zijn studio / keuken geeft hij je prima conditietips. “Pas op dat je niet tegen een kast slaat, want dat doet verrekte veel pijn!” Kijk, over deze struggles van de gewone Nederlander hoor je Olga en Duco nou nooit!

We hopen dat het niet zover komt, maar áls de samenleving verandert in een wetteloze woestenij, dan heeft Jo ook nog tips om aanvallers uit te schakelen!

We geloven niet dat je het einde van de beschaving overleeft door te boksen als een natte krant, maar Jo traint in elk geval de lachspieren!

Lees verder