Chateau Meiland is een dikke hit! Deze Nederlanders werden ook in één klap populair!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chateau Meiland is een dikke hit! Deze Nederlanders werden ook in één klap populair!

Het Meiland-effect: deze Nederlanders waren in één klap een hit!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Momenteel is Chateau Meiland een grote hype, maar ons land is eerder in de ban geweest van opmerkelijke landgenoten. Deze paradijsvogels gingen de Meilandjes voor!

De familie Meiland maakt nu furore in de realityshow Chateau Meiland. Ze vielen al eerder op in een aflevering van Ik Vertrek, waar veel om te doen was. Iedereen krijgt op dit moment geen genoeg van Martien en zijn familie, maar hopelijk zijn ze gewaarschuwd! Met deze Nederlanders die ineens bekend werden liep het niet altijd zo best af…

Het is echt niet altijd leuk om ineens wereldberoemd in Nederland te zijn.

Harrie Snijders

HVK, oftewel ‘Harrie van het kamp’, aka Harrie de Hengst dook met zowat elke vrouw in het Ex On The Beach: Double Dutch-huis. Het leverde hem zijn eigen themesong op én hij krijgt binnenkort een eigen realityshow!

Tiny en Lau

Tiny en Lau, het echtpaar uit de SBS6documentairereeks Nooddorp/Indianendorp werd in één klap wereldberoemd in Nederland. De ras-Rotterdammers scholden elkaar de hele dag ondersteboven; vooral Tiny had veel te stellen met Lau’s grote muil.

Het echtpaar kon niet mét, maar zeker ook niet zonder elkaar. Na de beelden waarop Tiny en Lau hun huis in kerstenen wilden brengen had iedereen het over het stel! Pas op: grof taalgebruik!

Na de uitzending deden Tiny en Lau mee aan verschillende tv-programma’s waarin ze werden geïnterviewd over hun leven. Dit veranderde toen de dementerende Lau op de gesloten afdeling van een verzorgingstehuis werd opgenomen.

Lau overleed daar begin dit jaar. Met Tiny gaat het tegenwoordig - naar omstandigheden - nog steeds goed.

De Veerkampjes

Man Bijt Hond raakte een goudader toen ze zomaar binnenstapten bij de familie Veerkamp om de dag door te nemen. Hele kamers bedekt met panter- en olifantenprint; bontjassen en… opvallende standbeelden! Logisch dat het programma nog een paar keer terugkwam.

Later mochten ze verder op SBS6 in hun eigen realityshow.

Vooral oma Nel was een populaire tante, met haar eeuwige sigaret, exotische jassen en chagrijnige inslag. Nel Duyker (zij heette geen Veerkamp, maar werd voor het gemak zo genoemd) overleed in 2010. Tegenwoordig organiseren de Veerkampjes bingoavonden, inclusief eten en optredens van artiesten!

Rapper Sjors

Alweer een ontdekking van Man Bijt Hond: Rapper Sjors Peter. De bedeesde jongen uit Brunssum droomde ervan om een echte rapper te worden. Hoewel hij sociaal onhandig was, en erg verlegen!

Het kwam er eigenlijk op neer dat hij niemand kwaad deed en niemand het daarom nodig vond om te zeggen dat hij misschien niet uitverkoren was als artiest. Hij ging stoïcijns door en… werd wel beter! Hoewel het misschien ook de gun-factor is.

Helaas gaat het op dit moment niet zo goed met Sjors; hij strijdt momenteel tegen longkanker. Sterkte, Sjors!

De Tokkies

In 2003 sloeg de vlam in de pan in de Amsterdamse wijk Slotermeer. De ruiten van een huis werden vernield en de bovenverdieping volg in de fik. Het was het treurige resultaat van een slepende burenruzie en documaker Ingeborg Beugel besloot de familie Ruijmgaart-Tokkie een tijde te volgen, om te kijken hoe de situatie zo kon ontsporen.

Uiteindelijk moesten de Tokkies hun huis verlaten (gedwongen), en maakte SBS6 een docureeks over het gezin. Hoewel de familie voornamelijk afgezeken werd, werden ze toch een soort beroemdheden en het lachertje van Nederland.

Na een paar jaar van deze dubieuze ‘beroemdheid’ was Nederland er eigenlijk wel klaar mee, waardoor de familie geen boekingen meer kreeg en verhuisde naar Almere. Vader Gerrit kreeg helaas een tumor in zijn keel en moeder Hanna zakte in een diepe depressie omdat haar familienaam inmiddels synoniem was met ‘aso’.

Begin 2018 kondigde de familie een ‘comeback’ aan om ‘hun naam te zuiveren’. We weten eerlijk gezegd niet of dit gelukt is, want daarna bleef het weer stil...

Lees verder