Scheldende viral-sensatie Lau (van Tiny!) overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Scheldende viral-sensatie Lau (van Tiny!) overleden

Scheldende viral-sensatie Lau (van Tiny!) overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De kans is groot dat je ooit een Youtube-video hebt gezien waarin Tiny en Lau elkaar zowat vermoorden tijdens het optuigen van de kerstboom. Lau, de man met de bizar grove mond, is deze week overleden.

Tiny en Lau werden wereldberoemd in Nederland door de SBS6-documentaire Nooddorp/Indianendorp. De documentaire zelf werd niet zo goed bekeken, maar een video waarin het dynamische duo de kerstversiering op probeert te hangen werd megapopulair. En als je het ‘pleurisfragment’ ziet, dan hoor je ‘godverredomme’ meteen waarom het zes miljoen keer bekeken werd!

Tiny en Lau

De grofgebekte Lau leed al een tijd aan dementie. De laatste jaren verbleef hij in een verzorgingstehuis, en vorig jaar werd hij op de gesloten afdeling geplaatst. Tiny bleef zelfstandig wonen, maar ging regelmatig bij Lau op bezoek.

Hoewel Tiny en Lau af en toe nog langskwamen in verschillende programma’s, was het de laatste tijd erg rustig, omdat het al een tijd lang minder goed ging met Lau. In o.a. Gillend Naar Huis, met Gordon, kreeg het stel nog de kans om te laten zien dat ze heus niet altijd tegen elkaar liepen te gillen.

Lau Schroeter overleed eerder deze week, op 79-jarige leeftijd. Het nieuws werd nog even niet naar buiten gebracht, op verzoek van de familie.

Lees verder