Het verhaal achter Nathan Rutjes’ glorieuze mat

Nathan Rutjes maakt furore als deelnemer aan Wie Is De Mol?

Voetbalkenners lopen al jaren weg met het fenomeen Nathan Rutjes, en dankzij Wie Is De Mol? heeft heel Nederland kennis gemaakt met de oud-prof. Wat is het geheim van de golvende manen van de altijd positieve atleet?

Zoals de meeste superhelden heeft het kapsel van Nathan Rutjes zijn eigen ‘origin story’. Rutjes is een kind van de jaren 80 en menig jongetje liep in die duistere periode met een vergelijkbaar kapseltje rond. Tegenover VIVA onthult Rutjes waarom hij anno 2020 nog steeds een indrukwekkende mat rockt.

Toen Nathan drie jaar was toverde zijn moeder de bekende coup tevoorschijn met haar tondeuse. Rutjes kreeg veel opmerkingen over zijn haar, en gooide daardoor zijn kont tegen de krib: ‘Jullie vinden het niet mooi? Nou pech; ik laat het zo!’ Bijkomend voordeel van de mat is natuurlijk ook dat hij niet echt onderhoudsgevoelig is.

Rutjes’ zoon Lavezzi (vernoemd naar een Argentijnse voetballer) heeft overigens hetzelfde kapsel als zijn vader! Prima; dat kweekt karakter!

Is Nathan de Mol?

Nathan Rutjes is dit seizoen één van de smaakmakers van Wie Is De Mol? Hij is net zo positief en monter als altijd, maar voert hij stiekem iets in zijn schild? Het is bijna niet voor te stellen, maar juist daarom zou Rutjes de ideale mol kunnen zijn!