Toy Story The Shining

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Toy Story The Shining

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Tijdens Pasen worden paaseieren verstopt, maar regisseurs vinden het ook leuk om allerlei grapjes en verwijzingen in het films te verbergen. Deze ‘Easter Eggs’ hoef je niet zelf te gaan zoeken, want wij hebben de 10 beste op een rijtje gezet.

10. Rapunzel zit in Frozen

Disney is ontzettend goed met Easter Eggs verstoppen in hun animatiefilms en alleen de oplettende kijker valt dat op. Zo bestaat het koninkrijk van Rapunzel in hetzelfde universum als dat van Elsa. Ze wordt zelfs uitgenodigd om haar kroning bij te wonen! Rapunzel is alleen wat moeilijk te herkennen met haar korte bruine haar.

 

Frozen is nu te zien via Disney+, Ziggo en Pathé Thuis.

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

9. Batman v Superman was al te zien in I Am Legend

Batman v Superman: Dawn of Justice verscheen in 2016, maar I Am Legend had de film al in de achtergrond verstopt in 2007! Reclame voor de film raast langs wanneer Will Smith door New York rijdt. Regisseur Francis Lawrence vond het namelijk ook een goed idee om de twee superhelden tegen elkaar te laten vechten.

 

I Am Legend is nu te zien via Netfllix, HBO Max, Prime Video en Pathé Thuis.

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

8. De Star Wars-verwijzing in Indiana Jones

Indiana Jones-regisseur Steven Spielberg is goede vrienden met Star Wars-bedenker George Lucas. Daarom zitten hun films vol met verwijzingen naar elkaars werk. De meest subtiele zit in Raiders of the Lost Ark, waarin Indy een gouden artefact tegenkomt met de droids C-3P0 en R2-D2 erin gegraveerd. De vijfde Indiana Jones-films staat voor dit jaar op de planning, met onder andere Mads Mikkelsen.  

 

Raiders of the Lost Ark is nu te zien via Ziggo en Pathé Thuis. 

 

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

7. Toy Story zit vol met verwijzingen naar The Shining

Stanley Kubricks The Shining is een klassieker, maar bij Pixar zijn ze GE-OB-SE-DEERD door die film! Alle Toy Story-films hebben verwijzingen naar de horrorklassieker. Zo keert het iconische vloerpatroon van het horrorhotel terug in ieder deel. Ook is het getal 237 overal te zien; toevallig het nummer van Jack Nicholsons hotelkamer.

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

Zelfs Toy Story 4 ontkomt niet aan een The Shining Easter Egg. De introductie van de enge pop Gabby Gabby wordt begeleid met het nummer dat speelt op het einde van The Shining. Er is nog geen The Shining-referentie gevonden in de Disney+ exclusieve Toy Story shortfilm.

 

De Toy Story-reeks is nu te zien via Disney+, Ziggo en Pathé Thuis.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. Pulp Fiction wordt geciteerd in Captain America: The Winter Soldier

Samuel L. Jackson speelt Nick Fury in de Marvel-films, maar de acteur is ook wereldberoemd door Pulp Fiction. Daarin citeert hij op fenomenale wijze een passage uit de Bijbel, vlak voordat hij een stumper doorzeeft met kogels. De regisseurs van Captain America: The Winter Soldier konden het niet laten om dat citaat op de grafsteen van Nick Fury te plaatsen. En we kunnen ons alvast verheugen op Captain America 4, die nu in de maak is bij Marvel.

 

Captain America: The Winter Soldier is nu te zien via Disney+, Ziggo en Pathé Thuis.

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

5. Onheilspellende sinaasappels in The Godfather

The Godfather-regisseur Francis Ford Coppela verwijst niet naar het werk van een ander, maar heeft een subtiele spoiler in zijn films verstopt. In de trilogie worden sinaasappels gebruikt om aan te duiden welk personage binnenkort zal sterven. Nu heb je nog een reden om de meesterwerken wéér te kijken. 

 

The Godfather is nu te zien via Pathé Thuis.

 

4. Seks in Harry Potter?

Romantiek genoeg in Harry Potter, maar seks? Dat is een stapje te ver… of toch niet? De credits van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban zijn gemaakt alsof ze in de Sluipwegwijzer plaatsvinden. Dat is een magische kaart van Zweinstein waarop Harry de locaties en voetstappen van iedereen kan zien. Linksonder in de aftiteling zie je heel eventjes 2 paar voetstappen wel héél dicht bij elkaar staan. Kussen ze elkaar of is het toch iets anders? De meningen op het internet zijn verrassend genoeg verdeeld… Een volwassen versie van Harry Potter komt er sowieso niet want acteur Daniel Radcliffe is helemaal klaar met de tovenaarsleerling.

 

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban is nu te zien via HBO Max, Ziggo en Pathé Thuis.

3. E.T. is een alienras in Star Wars

Zoals we al schreven, Steven Spielberg en George Lucas zijn dikke vrienden. Daarom maakte George van E.T. officieel een alienras in Star Wars. Ze worden zelfs vertegenwoordigd in de senaat in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. Geen idee of ze uiteindelijk voor de Jedi of voor de Sith hebben gekozen. Een ding is zeker: E.T. gaan we niet terug zien in The Rangers of the New Republic, want Disney+ trekt daar de stekker uit

 

Star Wars: Episode I – The Phantom Menace is nu te zien via Disney+ en Pathé Thuis. 

 

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

2. Het schild van Captain America zit al in de eerste Iron Man

Marvel is dol op het stoppen van kleine verwijzingen naar toekomstige superheldenfilms. Dit begon al vanaf het prille begin, met de eerste Iron Man-film. In een korte scène ligt het Captain America-schild op de werkbank van Tony Stark. Een belofte voor wat nog zou komen! Lees hier onze recensie van The Falcon and the Winter Soldier, de Disney+ serie waarin gezocht wordt naar een nieuwe Captain America.

 

Iron Man is nu te zien via Disney+, Ziggo en Pathé Thuis. 

 

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

1. Elke scène in Fight Club heeft een Starbucks koffiebeker in beeld

Fight Club-regisseur David Fincher was gefascineerd door hoeveel Starbucks-winkels er in Amerika zijn te vinden. Meer reden had hij niet nodig om de beroemde koffiebekers in vrijwel iedere scène van de film terug te laten keren. Kijk de film nog maar een keer, er is altijd wel een vervloekte Starbucks-beker ergens in de achtergrond te vinden. 

Fight Club is nu te zien via Netflix, Disney+, Pathe Thuis, Prime Video en Videoland.

De 10 beste Easter Eggs in films ooit

Lees verder