De beste én slechtste optredens in The Masked Singer

The Masked Singer

The Masked Singer is een knotsgekke mix van raadspel, leuke optredens én BN'er geklets. Dit zijn de beste optredens uit twee jaargangen The Masked Singer en we zetten er óók nog een paar minder geslaagde optredens bij.

7. Eenhoorn en Neushoorn

Señorita

In deze ‘battle van de hoorns’ gaven Josje Huisman (Eenhoorn) en Tim Douwsma (Neushoorn) een lekker showtje weg. Het duo bracht kijkers in zomerse sferen met de tropische hit Señorita, van Camila Cabello en Shawn Mendez.

De halve finale betekende helaas de exit van Josje. Hoewel dit duet enorm goed was, waren haar eerdere optredens als Eenhoorn een stuk minder constant. Tim Douwsma schopte het uiteindelijk tot een tweede plek achter Tania Kross.

6. De Robot

Chandelier

Nu we het toch over Tania Kross hebben: deze zangeres won The Masked Singer 2019 met haar ongelooflijke stembereik. Loretta Schrijver dacht lange tijd dat de Robot een man was, maar na deze Sia-hit ging zelfs zíj overstag.

Kross bleef lange tijd verborgen in haar nogal mannelijke robotpak, waardoor iedereen op het verkeerde been stond. Na dit optreden was er geen twijfel meer over mogelijk!

5. De Panter

My Favorite Things

Nicolette van Dam is geen echte zangeres en haar versie van My Favorite Things was niet altijd helemaal loepzuiver. Ze kroop echter zó in de huid van haar ‘Panter’ dat het optreden enorm leuk werd om naar te kijken.

De sexy dansmoves werden nogal kolderiek door het enorme hoofd van de Panter, maar deze diva wist ons in elk geval te hypnotiseren.

4. Leeuw en Papegaai

One

Acteur Guido Spek was één van de grootste verrassingen van het eerste seizoen The Masked Singer. Kijkers kenden hem natuurlijk als Sjoerd Bouwhuis in GTST, maar wisten zij veel dat Guido op het conservatorium had gezeten? Hij werd gekoppeld aan Eddy Zoëy en dat leverde één van de beste optredens uit de reeks op.

Spek en Zoëy vulden elkaar prima aan als ‘tweede stem’, waardoor One van U2 prima tot leven kwam. Zoëy sloofde zich lekker uit als ‘showpapegaai’: enorm vermakelijk!

3. Bidsprinkhaan en Monster

Shallow

Nienke Plas speelde in 2019 een verleidelijke Bidsprinkhaan en Rick Brandsteder waggelde rond in een gigantisch monsterpak. Hoewel ze zeker niet de beste zangers waren, was hun duet Shallow uit de film A Star Is Born erg goed.

Daarnaast was de act ook erg grappig om te zien. Het contrast tussen het krukkige monster en de lenige sprinkhaan was enorm komisch.

2. Neptunus

What a Man Gotta do?

Jan Dulles verpletterde iedereen met zijn enthousiaste versie van deze Jonas Brothers-hit. Hij gaat omhoog, omlaag én weer de hoogte in. Zo kunnen de Jonas-broertjes het zélf waarschijnlijk niet eens!

Na dit spetterende optreden was Neptunus in één klap favoriet. Hij maakte het nog waar ook: enorm knap!

1. Vos en Neptunus

River Deep, Mountain High

Neptunus (Jan Dulles) was de onbetwiste winnaar van The Masked Singer 2020, maar de Vos (Noortje Herlaar) maakte het de zanger écht niet gemakkelijk. Qua zangtalent én enthousiasme gaven Neptunus en De Vos alles!

Jan Dulles won The Masked Singer 2020 maar De Vos kwam enorm dichtbij: en dat terwijl de musicalactrice al behoorlijk zwanger was tijdens de shows.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De 4 ‘slechtste’ optredens in The Masked Singer

The Masked Singer draait niet (alleen) om de zangkunsten van de kandidaten: het belangrijkste is wíe er verdorie in de kostuums zitten! Déze optredens waren natuurlijk ook leuk, maar kwalitatief nèt even wat minder of vanwege een andere reden… ongelukkig.

De Aap - Famke Louise

Famke Louise is een bekende rapper en mediafenomeen, maar haar zangtechniek is nog niet om over naar huis te schrijven. Helemaal niet erg natuurlijk - het zingen is maar bijzaak - maar haar duet met de Zebra was wel érg flets. De uitbundige Najib Amhali trok alle aandacht naar zich toe!

De Dinosaurus - Churandy Martina

Atleet Churandy Martina is één van de bekendste figuren in het sportjournaal vanwege zijn eindeloze positiviteit. De sprinter ging het avontuur bij The Masked Singer enorm enthousiast aan, maar een zanger is Martina duidelijk niet!

In tegenstelling tot Famke Louise ging Martina wél enorm tekeer op het podium, met hilarisch resultaat. Zijn stem was zó duidelijk herkenbaar dat iedereen die hem wel eens op het sportjournaal had gezien het in één seconde hoorde.

De Aartsengel - Catherine Keyl

Okee, we zeiden dat het zingen niet het belangrijkste is in The Masked Singer-optredens, maar je kunt ook overdrijven.

De Sneeuwpop - Frans Bauer

Frans Bauer kan prima zingen én zijn podiumact in The Masked Singer Oud & Nieuw Special was gepast uitzinnig. De stem van Frans is echter zó herkenbaar (of werd niet genoeg vervormd) dat er na de ‘preview’ in RTL Boulevard al geen enkele twijfel meer bestond over zijn identiteit. Bij RTL Boulevard waren ze er zelfs even stil van… Oeps!

Natuurlijk is het voor de kandidaten in de studio moeilijker om live te horen wie er in het pak zit, maar deze opgave was écht te makkelijk. Het kostuum was gewoon overbodig!

Nieuw seizoen The Masked Singer

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer begint op vrijdag 15 oktober op RTL4. Hier lees je alles wat we over het nieuwe seizoen weten!