Star Trek Discovery

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Star Trek Discovery

Engage! Alle 7 Star Trek series gerankt

|
|

Laatste update:

Met Star Trek: Discovery op Netflix en Star Trek: Picard op Prime Video, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor de op een na beroemdste science-fiction franchise ooit. Maar welke Star Trek-series zijn de beste en welke moet je alleen kijken als je vloeiend Klingon spreekt?

Dit is onze ranking van de beste Star Trek-series. Engage!

7. Star Trek: Enterprise

Star Trek: Enterprise was de laatste en kortste serie voor de franchise in de vriezer werd gelegd door Hollywood. Begrijpen we ook wel, want de serie kwam hopeloos verouderd over in 2001, en de personages – waar Star Trek het altijd van moet hebben – deden niemand iets. Pas vanaf het derde seizoen begon Enterprise interessante richtingen op te gaan, maar zoveel geduld hebben alleen de meest ervaren Netflix-kijkers. Oh ja en skip de Aldi-Bryan Adam intro…

6. Star Trek: Picard

De glorieuze terugkeer van Patrick Stewart als Jean-Luc Picard viel toch wat tegen, al komt er gelukkig nog een tweede seizoen die verbeteringen kan doorvoeren. Picard krijgt te maken met robots die het universum willen veroveren en een geheime orde die Een Groot Kwaad wil bevrijden uit zijn gevangenis. Pffff hebben ze daar bijna 30 jaar op zitten broeden?! De cameo’s van The Next Generation-helden Troy, Riker en Data zijn zijn dan wel weer de moeite waard.

Engage! Alle 7 Star Trek series gerankt

5. Star Trek: Discovery

Discovery is het nieuwe vlaggenschip van de Star Trek-franchise en… het heeft potentie, maar mag zich nog niet tot de allerbeste Star Trek-series rekenen. Star Trek: Discovery worstelt in zijn eerste twee seizoenen te veel met z’n identiteit. Wil het een prequelserie zijn voor de originele reeks met Spock en Kirk, of wil het een serieversie van de explosieve Star Trek-films van J.J. Abrams zijn? Seizoen 3 lijkt eindelijk zijn eigen koers te gaan varen: het richt zich meer op kleinere avonturen en hoe het leven aan boord van de USS Discovery normaal is. Dat smaakt naar meer!

Engage! Alle 7 Star Trek series gerankt

4. Star Trek: Voyager

Het grootste nadeel van Voyager was dat ‘t het extreem geliefde Star Trek: The Next Generation moest opvolgen. De eerste seizoenen waren daardoor niet zo heel anders dan TNG, maar dat verandert in latere seizoenen want dan begint Voyager pas echt zijn ‘overleven zonder Starfleet’-thema te gebruiken. Rare nieuwe aliensoorten worden geïntroduceerd en met hen komen ook ongelofelijke nieuwe uitdagingen. Een prima Star Trek-serie dus.

Engage! Alle 7 Star Trek series gerankt

3. Star Trek: Deep Space Nine

Deep Space Nine is officieel een spin-off omdat het zich niet op een ruimteschip maar een ruimtestation afspeelt. Nota bene eentje aan de rand van Federation Space, waardoor een hoop onfrisse aliens langskomen om bij te tanken. Dat duistere thema liet de makers ook lekker spelen met het ‘brave’ imago van Star Trek. Het resultaat is een van de leukste en verrassendste Star Trek-series.

Engage! Alle 7 Star Trek series gerankt

2. Star Trek: The Original Series

Hoe kun je nou Kirk, Spock en McCoy niet hoog op de lijst zetten? De originele Star Trek-serie was baanbrekend voor zijn tijd. Een TV-avonturenserie met mannen en vrouwen van verschillende rassen en nationaliteiten. De aarde had zijn eigen problemen opgelost en reisde nu door de ruimte om meer problemen te zoeken! Uh, en op te lossen als het even kon. Anno 2020 zijn de papier-maché monsterpakken hilarisch en lopen er wel heel veel vrouwen in sexy alienpakjes rond. Maar feit is dat iedere zichzelf respecterende trekkie deze serie een keer op Netflix moet aanknallen. Het charisma van de hoofdbemanning blijft na een halve eeuw nog steeds staan als een huis.

Engage! Alle 7 Star Trek series gerankt

Nieuwe Star Trek-films gebaseerd op de avonturen van Captain Kirk zijn trouwens stopgezet. Lees hier wat er is gebeurd met het vervolg op Star Trek Beyond.

1. Star Trek: The Next Generation

Het was vloeken in de kerk om een nieuwe Star Trek-serie te maken zonder Kirk en Spock! Toch deed Amerika het met The Next Generation en ze gingen all-in! De bemanning was nog diverser met o.a. de vrouwelijke security chief Tasha, de Klingon Worf, een robot genaamd Data en een Franse kapitein (gespeeld door de extréém Britse acteur Patrick Stewart).

Engage! Alle 7 Star Trek series gerankt

Het werkte gek genoeg! Vooral omdat, meer nog dan de oorspronkelijke serie, TNG om de personages ging en dat ze ambassadeurs waren in plaats van soldaten. De serie won meerdere Emmys en introduceerde een paar van de meest geliefde vijanden, zoals de Borg en de Q. Naar onze mening de beste Star Trek-serie ooit!

Ben je meer van de lightsabers? We hebben ook alle Star Wars-films gerankt inclusief The Rise of Skywalker. Star Trek Discovery seizoen 3 kan je nu zien op Netflix, samen met alle oudere Star Trek-series. Star Trek: Picard kan je vinden op Amazon Prime Video.

Lees verder