Star Trek: Discovery seizoen 3 op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Star Trek: Discovery seizoen 3 op Netflix

Alles wat je moet weten over Star Trek: Discovery Seizoen 3

|
|

Laatste update:

De USS Discovery springt in seizoen 3 naar de toekomst van het Star Trek-universum en de eerste aflevering staat nu op Netflix! Dit moet je weten vóór je Star Trek: Discovery seizoen 3 start.

5. Waar waren we gebleven?

Aan het einde van het tweede seizoen, sprong de USS Discovery honderden jaren in de toekomst om daar een kunstmatige intelligentie te vernietigen die het heden bedreigde. Officieel werd de Discovery ‘vernietigd’ in het ruimtegevecht, maar dat is eigenlijk een doofpot. De technologie aan boord van het schip is zó gevaarlijk dat niemand er iets over mag weten. Nu de Discovery in de toekomst is en alle informatie over het schip achter slot en grendel zit, klopt de tijdlijn van Star Trek in elk geval weer.

De toekomst waar de Discovery in terechtkomt is helaas niet zo rooskleurig. De Federation loopt op zijn laatste benen, nadat een grote ramp zowat alle planeten wegvaagde. De crew van de Discovery probeert de ‘ruimte-VN’ weer op te bouwen.

Alles wat je moet weten over Star Trek: Discovery Seizoen 3

4. Het verhaal van Star Trek: Discovery seizoen 3

De Federation ligt in puin, de crew van de USS Discovery heeft geen idee wat er aan de hand is, en de toekomst wordt bevolkt door mensen en aliens met onduidelijke motieven. De crew van de Discovery probeert om de Federation bij te staan, of zelfs helemaal opnieuw op te richten; daar bestaat nog onduidelijkheid over.

Uit de trailers wordt in elk geval duidelijk dat het derde seizoen best wel een lange periode beslaat. Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) arriveert in de toekomst met een kort kapsel, maar we zien haar rondlopen met dansende lange haren! Het lijkt er dus op dat de Discovery écht lang in de toekomst blijft (óf hair-extension-technologie is in de toekomst supergeavanceerd).

Alles wat je moet weten over Star Trek: Discovery Seizoen 3

De Discovery vliegt nog steeds naar bekende Star Trek-locaties, maar dan bijna 1.000 jaar later. Het derde seizoen lijkt hierdoor een beetje op Star Trek: Voyager, waarin de USS Voyager per ongeluk aan de andere kant van het heelal belandt. Het doet ook een beetje denken aan de nieuwe Star Trek-films vanaf 2009: die spelen zich af in een andere tijdlijn. In feite is het derde seizoen dus een soort herstart van Discovery.

Volgens de makers wordt het derde seizoen in elk geval wat minder gewelddadig dan de eerdere Discovery-avonturen. Hoewel Star Trek: Discovery populair is, vonden veel Star Trek-fans het geschiet en gehak een beetje ‘too much’. De serie wordt in het derde seizoen wat optimistischer, zoals Star Trek-bedenker Gene Roddenberry het zelf graag zag.

3. De missie van de USS Discovery

Dat is nog onbekend! De eerste paar afleveringen draaien om Michael Burnham en hoe zij weer terugkeert aan boord van het Federation-schip. Op het schip moeten ze bepalen wat ze nou eigenlijk gaan doen: dat valt niet mee als je zomaar de toekomst in geslingerd wordt.

Wat opvalt is dat de ruimteramp die de Federation genekt heeft, planeten geïsoleerd heeft. Ruimteschepen kunnen niet meer overal naartoe vliegen, wat het communiceren erom lastig maakt. Misschien kan de unieke ‘spore drive’ van de USS Discovery hier iets aan aan doen?

Saru lijkt in de 1.000 jaar sinds zijn verdwijning een soort halfgod voor zijn volk de Kelpians te zijn geworden; dat is óók een interessant haakje.

Film1-zenders een weekend open bij Ziggo!

2. De cast: wie keert terug en wie niet?

De tijdsprong betekent een grote verandering voor de cast van Discovery. Michael Burnham, Saru en de crew sprongen de onbekende toekomst in. De dokters Paul Stamets (Anthony Rapp) en Hugh Culber (Wilson Cruz) waren aan boord, net als de bijdehante matroos Tilly. Bekende gezichten als kapitein Pike (Anson Mount) en Ash Tyler (Shazad Latif) bleven achter… Zelfs Spock (Ethan Peck) verliet de Discovery, dus áls hij al een rol heeft in het derde seizoen zal die niet groot zijn.

Pike en Spock krijgen over een tijdje hun eigen Star Trek-serie, en Ash Tyler komt waarschijnlijk niet voor in het derde seizoen. Philippa Georgiou (Michelle Yeoh), het hoofd van de spionagedienst Section 31 sprong wél mee met de Discovery en zij is gelukkig weer van de partij. Ook Georgiou krijgt trouwens een spin-off. Of deze zich in de toekomst afspeelt, of dat ze terugkeert naar de tijdlijn van het tweede seizoen, dat houden ze nog even spannend.

Een nieuw gezicht is David Ajala, als Booker Cleveland. Deze man is écht afkomstig uit de toekomst en verblijft aan boord van de Discovery om de crew te vertellen over de stand van zaken in het universum. De gids lijkt er (natuurlijk!) ook een verborgen agenda op na te houden.

1. Waar check je Star Trek: Discovery seizoen 3?

Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery verscheen vroeg in 2019 en eigenlijk zou het derde seizoen in mei van dit jaar volgen, vrij snel na het slot van Star Trek: Picard. De coronacrisis verstoorde alleen de postproductie (montage, het toevoegen van special effects, etc.), waardoor Discovery doorschoof naar oktober.

Star Trek: Discovery seizoen 3 bestaat uit 13 nieuwe episodes en krijgt elke vrijdag een nieuwe aflevering op Netflix tot en met 8 januari. Het vierde seizoen van de serie is nog niet officieel aangekondigd, maar volgens geruchten zijn de opnames al begonnen! Gelukkig, want op een Star Trek-film hoeven we voorlopig niet te rekenen.

Lees verder