Engage! Star Trek-icoon Jean-Luc Picard keert terug in 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Engage! Star Trek-icoon Jean-Luc Picard keert terug in 2019

Engage! Star Trek-icoon Jean-Luc Picard keert terug in 2019

|
|

Laatste update:

Dat Patrick Stewart meedeed aan een nieuwe Star Trek-serie wisten we, en nu weten we ook dat de show volgend jaar verschijnt.

CBS maakte dat bekend op de UBS Global Media And Communications Conference. Een titel heeft de serie nog niet, maar Patrick Stewart is in elk geval van de partij! De show verschijnt eind 2019.

Patrick Stewarts Jean-Luc Picard is één van de meest geliefde personages uit het Star Trek-universum. Stewart speelde de empathische, doch stoere, Starfleet-kapitein in Star Trek: The Next Generation, en de films Generations, First Contact, Insurrection en Nemesis. Zijn populariteit wordt enkel geëvenaard door Captain Kirk en Mr. Spock; Star Trek-fans discussiëren vaak (en lang) over wíe nu eigenlijk de beste kapitein is.

Waar de nieuwe serie precies over gaat is niet duidelijk, maar volgens geruchten speelt hij op de roemruchte Starfleet Academy. Deze ruimtevaartschool leidt jongeren op om het heelal te doorkruisen. Als de geruchten kloppen is Picard geen kapitein meer, maar doet hij het wat rustiger aan als leraar/rector van het instituut. Wie wil er nu niet zo'n kalme, begripvolle maar óók mannelijke docent hebben?

Discovery

De nieuwe serie met de oud-kapitein van de USS Enterprise verschijnt volgend jaar nog op CBS All Access. Het ligt voor de hand dat we de serie eind 2019 op Netflix kunnen zien, net als Star Trek: Discovery.

Over Discovery gesproken: deze grimmige variant op het Star Trek-universum keert op 18 januari terug, in het tweede seizoen.

De verhaaldetails zijn nog vaag, maar we weten wel dat Christopher Pike (de originele kapitein van de Enterprise) een grote rol speelt. Daarnaast wordt een bekende Vulcan geïntroduceerd: Mr. Spock! Het worden mooie tijden voor Trekkies.

Lees verder