Anson Mount in Star Trek: Discovery

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Anson Mount in Star Trek: Discovery

Nieuwe Star Trek-serie rond Captain Pike en Spock!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In het tweede seizoen van Star Trek: Discovery maakten Ethan Peck en (vooral!) Anson Mount indruk op Star Trek-fans, als Spock en kapitein Pike. CBS heeft goed opgelet en geeft deze personages een eigen serie, genaamd Star Trek: Strange New Worlds!

Star Trek-producer Alex Kurtzman kondigde de nieuwe serie vandaag aan. “Toen we zeiden dat we hoorden hoe enthousiast jullie werden van Pike, Spock en Number One (Rebecca Romijn) meenden we dat echt. Deze iconische personages spelen een grote rol in Star Trek, maar veel verhalen over het trio zijn nog niet verteld.”

Kapitein Pike was de eerste bevelhebber van de beroemde USS Enterprise, tot hij bij een verschrikkelijk ongeval misvormd raakte. Zijn opvolger, James T. Kirk (William Shatner), beleefde met Spock en de crew van de Enterprise de eerste populaire ruimteavonturen. In het tweede seizoen van Discovery nam Pike het bevel van de USS Discovery over om op zoek te gaan naar de verdwenen Spock.

Anson Mount was ontzettend populair als de dappere kapitein, en kijkers weenden bittere tranen toen hij de crew aan het einde van het seizoen verliet. Star Trek: Strange New Worlds gaat over de USS Enterprise in de tien jaar vóór The Original Series.

Star Trek: Strange New Worlds

De serie wordt gemaakt voor CBS All Acces, net als Discovery en Star Trek: Picard. In Nederland zijn deze series via Netflix en Amazon te volgen, maar het is nog onduidelijk welk platform de rechten van de nieuwe serie krijgt.

Later dit jaar verschijnt het derde seizoen van Star Trek: Discovery en de serie rond Jean-Luc Picard keert over een tijdje terug. Daarnaast is er nóg een Discovery-spin-off in ontwikkeling over de geheime dienst van Starfleet: Section 31. Het zijn mooie tijden voor ‘trekkies’.

Lees verder