Spionage met Starfleet - Nieuwe spin-off van Star Trek: Discovery!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spionage met Starfleet - Nieuwe spin-off van Star Trek: Discovery!

Spionage met Starfleet - Nieuwe spin-off van Star Trek: Discovery!

|
|

Laatste update:

Set phasers to stun! Er komt een nieuwe spin-off van Star Trek: Discovery. De spannende serie richt zich op de spionageavonturen van Discovery-’frenemy’ Philippa Georgiou.

De Maleise actrice Michelle Yeoh, die Georgiou speelt, is momenteel behoorlijk hot in showbizz-land. Enerzijds door haar rol als Philippa Georgiou in Star Trek: Discovery, maar ze speelde óók een hoofdrol in de populaire comedyfilm Crazy Rich Asians. Geruchten over een spin-off gingen al langer, maar zijn nu officieel bevestigd.

In de trailer voor het tweede seizoen Star Trek: Discovery zagen we al dat Georgiou (althans, haar kwade dubbelganger uit een andere dimensie) gaat werken bij ‘Section 31’.

Section 31 is een geheime Starfleet-club die voor de ‘aardige’ en ‘vredelievende’ Federation het smerige werk opknapt. Spionage, liquidaties: voor dit soort zaakjes kun je ze altijd wakker maken. Het past natuurlijk prima bij Georgiou, die een undercover paranoïde dictator is!

Yeoh!

Het verhaal is nog niet bekendgemaakt, maar de hoofdrol van Michelle Yeoh wijst erop dat de nieuwe Star Trek-serie nog wat duisterder zal zijn dan Discovery. Nu de oorlog met de Klingons grotendeels voorbij is, kan Discovery mogelijk wat meer richting de traditionele Star Trek-verhalen opschuiven.

Michelle Yeoh is natuurlijk ook nog te zien in het tweede seizoen van Discovery. De spannende avonturen van de bemanning van het onderzoeksschip gaan op 18 januari verder op Netflix.

Lees verder