Engage! Check de eerste trailer van Star Trek: Discovery 2!

Veronica Superguide logo
Engage! Check de eerste trailer van Star Trek: Discovery 2!

Engage! Check de eerste trailer van Star Trek: Discovery 2!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De USS Discovery komt begin 2019 weer tevoorschijn uit de warp! Bekijk de eerste trailer van het tweede seizoen. CBS heeft iets leuks bedacht om het lange wachten te verzachten!

Discovery is nog maar nét terug uit de spiegeldimensie, of ze ontvangen een noodoproep. Niet zomaar eentje: het is een signaal van de USS Enterprise! Kapitein Pike (Anson Mount) neemt het bevel van de Discovery over, om een mysterieus fenomeen te onderzoeken.

Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) ontdekt dat haar adoptiebroer Mr. Spock niet aan boord is van de Enterprise. De slimme Vulcan onderzoekt het fenomeen op eigen houtje, en is spoorloos. Voor Burnham krijgt de zoektocht dus een erg persoonlijk aspect.

Engage!

Het eerste seizoen van Discovery was erg duister en gewelddadig, door de slepende oorlog tussen de Federation en de Klingons. Het tweede seizoen richt zich een stuk minder op één conflict. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor klassieke Star Trek-elementen als het ontdekken van planeten, culturen en de ‘away-missions’.

Het tweede seizoen Star Trek: Discovery staat gepland voor januari 2019. In Nederland is de serie te volgen via Netflix. CBS begrijpt dat dat erg lang duurt, en komt met een leuk extraatje: vier korte films!

Mini-Trek

De vier ‘Short Treks’, van elk ongeveer een kwartier, focussen op belangrijke personages uit de serie. Eéntje draait om het verleden van Saru (Doug Jones), terwijl een andere zich richt op de weirde schurk Harry Mudd (Rainn Wilson). Een derde short vertelt het verhaal van de praatgrage rekruut Tilly (Mary Wiseman) en een vierde gaat over een man genaamd Craft (Adis Hodge). Craft is (nog) geen bekend personage, maar hij ontwaakt in zijn special in een mysterieus, leeg ruimteschip.

Een precieze datum voor de korte films is nog niet bekendgemaakt. Men verwacht dat ze dit najaar te zien zijn; als opbouw naar het tweede seizoen Discovery.

Lees verder