Star Trek: Discovery gaat verder!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Star Trek: Discovery gaat verder!

Star Trek: Discovery gaat verder!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Negen afleveringen lang leefden we mee met de bemanning van de USS Discovery. Na een korte pauze gaat de Star Trek-serie weer verder, met de tweede helft van het eerste seizoen. Welke vragen willen we ab-so-luut beantwoord zien?

Star Trek: Discovery gaat verder!

Waar is de USS Discovery?

Aan het einde van de eerste seizoenshelft, maakte het geavanceerde ruimteschip nog één laatste ‘sprong’. Helaas was juist op dat moment de koek op bij Dr. Stamets (Anthony Rapp). Elke ‘jump’ verzwakte de dokter, die als een soort circuit werkt voor de sporenmotor.

De laatste afleveringen leek de goede dokter zijn greep op de realiteit al een beetje kwijt, maar nu zijn de rapen écht gaar. Volgens ons ‘spider-sense’ zijn er een paar opties: de Discovery is naar een willekeurige plek geteleporteerd; naar een andere dimensie, óf heeft een tijdreis gemaakt. Één ding is zeker: zo lang Paul Stamets niet hersteld is, kan de Discovery niet terug.

Star Trek: Discovery gaat verder!

Aangezien we in eerdere Star Treks nog nooit van de Discovery gehoord hebben, terwijl het unieke schip in haar ééntje een oorlog wist te beslissen, zou het zomaar kunnen dat de Discovery afkomstig is uit een andere realiteit. Mogelijk is het schip de tijdlijn die we uit de oudere series kennen juist in gezapt!

Gelukkig heeft Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) een telepathische hotline met haar Vulcan pleegvader Sarek. Misschien kan hij nog iets voor de crew betekenen?

Is de Klingon-oorlog afgelopen?

In de eerste seizoenshelft wist de Federation de techniek te kraken waarmee de Klingons hun ruimteschepen onzichtbaar maken. Het was een grote overwinning voor Starfleet, en het betekende ook dat de rol van de Discovery in de oorlog veel minder groot werd.

Lees verder