He-Man in Masters of the Universe: Revelation op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
He-Man in Masters of the Universe: Revelation op Netflix

He-Man en 6 andere 80s tekenfilms die gereboot worden

|
|

Laatste update:

He-Man-serie Masters of the Universe: Revelation komt eraan. Nog maar een paar nachtjes slapen, voordat He-Man en Skeletor hun opwachting maken op Netflix. Een mooi moment om eens te kijken welke andere jaren ’80-tekenfilms de komende tijd een reboot krijgen!

1. Masters of the Universe: Revelation

We trappen deze toplijst met jaren ’80-tekenfilms die een reboot krijgen af met Masters of the Universe: Revelation. De Netflix-serie sluit precies aan op de allereerste tekenfilmserie: He-Man And The Masters Of The Universe uit 1983. He-Man, Skeletor en de rest zien er alleen wel een beetje anders uit dan we gewend zijn. Masters Of The Universe: Revelation heeft namelijk een anime-achtige stijl. Misschien even wennen, maar geen reden tot zorg: de serie wordt geanimeerd door de mensen achter Castlevania. Ook leuk: de regie is in handen van de prettig gestoorde Kevin Smith, zodat we flink wat humor verwachten!

He-Man zou trouwens ook nog een eigen live-action-film krijgen, maar met het wegvallen van To All The Boys I Loved Before-ster Noah Centineo is het onduidelijk hoe dat project er nu voor staat…

2. ThunderCats

Godzilla vs. Kong-regisseur Adam Wingard gaat aan de slag met een reboot van ThunderCats! Er wordt al sinds 2007 (!) gesproken over een film, maar nu lijkt het er toch eindelijk van te komen. We zijn heel benieuwd wat Wingard van het bronmateriaal weet te maken. Gelukkig is de regisseur in ieder geval enorm grote fan en omschrijft hij deze film (via Deadline) als zijn “droomproject”. Hij belooft ons een film die trouw is aan de eighties cartoon, zowel qua verhaal als look. Hij kiest daarbij voor een mix van CGI en animatie, waarvan het resultaat “hyperrealistisch” moet zijn. Dat klinkt sowieso al een stuk veelbelovender dan die draak van een reboot die Cartoon Network ons eerder voorschotelde

3. Transformers

Er zit nog heel wat leven in de Transformers! Er staan namelijk maar liefst drie films en series op de planning. Te beginnen met de Transformers: War for Cybertron Trilogy, waarvan de eerste twee delen al op Netflix staan. Deze animatieserie komt op 29 juli tot een eind met Kingdom

Als tweede noemen we de Transformers-reboot. Een reboot? Alweer? Jawel, er komt wederom een Transformers-film aan. Rise of the Beasts laat echter het voor het eerst de robots uit Beast Wars zien! Beast Wars was een populaire nieuwe variant op de Transformers. De computergeanimeerde robots veranderden in deze tekenfilm niet in auto’s en vliegtuigen, maar in dino’s en andere prehistorische dieren. De serie stamt stiekem uit de jaren ’90, maar vanwege de lange geschiedenis van Transformers wilden we jullie deze reboot toch niet onthouden. De film staat gepland voor een release in 2022. 

Aanvullend dan nog het bericht over een mogelijke sequel op Bumblebee. Toch wel onze favoriete Transformers-film. Onze complete ranking van de films check je hier!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Silverhawks

Silverhawks is misschien een beetje obscuurder dan de eighties tekenfilms die we hierboven benoemden. De animatieserie heeft in ieder geval niet de bekendheid van Transformers of He-Man. Toch hebben we best zin in deze pas aangekondigde reboot! Zo wordt de serie gemaakt door de mensen van The Nacelle Company, die met Netflix-serie The Toys That Made Us al bewezen hebben wel raad te weten met nostalgie. De deal is nog maar net van de grond, zodat details over het project nog schaars zijn. Wij verwachten echter dat Nacelle kiest voor een animatieserie, die mogelijk uitkomt op Netflix.

5. Inspector Gadget

En dan onze vijfde titel in dit overzicht met 80s tekenfilms die gereboot worden: Inspector Gadget! De avonturen van de klungelige detective/cyborg worden door Disney omgetoverd tot een live-actionfilm. De producers van Aladdin zullen de productie voor hun rekening nemen. Daarbij wordt het scenario geschreven door Mikey Day en Streeter Seidell, de Saturday Night Live-schrijvers die ook tekenden voor het scenario van de nu al verguisde Home Alone-reboot. Het is helaas nog niet bekend wie de titelrol zal spelen. Maar goed, eigenlijk is alles hoe dan ook beter dan die suffe 1999-versie met Matthew Broderick!

6. Teenage Mutant Ninja Turtles

De hoeveelheid films en series rondom de Teenage Mutant Ninja Turtles is net als bij Transformers niet meer op twee handen te tellen. Toch denkt Hollywood dat er nog ruimte is voor een reboot… maar dan wel met een twist! De producers achter A Quiet Place gaan namelijk met de franchise aan de slag. Zij gaan zelfs zo ver om de TMNT te vergelijken met hun waanzinnig succesvolle horrorhit. Vooruit: we zijn geïntrigeerd en geven deze reboot daarom nog even het voordeel van de twijfel. Na de missers met Vanilla Ice en Megan Fox hebben we namelijk zin in een geslaagde Turtles-film!

7. M.A.S.K.

En dan de laatste jaren ’80 cartoon die op een reboot mag rekenen: M.A.S.K. Ook de namen achter deze reboot doen ons enthousiasme voorzichtig aanwakkeren. Zo zal F. Gary Gray plaatsnemen op de regisseursstoel. Hij heeft al een aantal spectaculaire topfilms op zijn naam staan, zoals Straight Outta Compton, Men in Black: International en Fast & Furious 8. Ook de scenarist van M.A.S.K. kijkt niet op een explosie meer of minder: Chis Bremner tekende namelijk voor Bad Boys for Life. Het is nog niet bekend hoe lang we moeten wachten op het licht ontvlambare eindresultaat: de M.A.S.K.-film heeft namelijk nog geen releasedatum…

De titel waarmee we deze lijst openden, heeft dat echter wel! Masters of the Universe: Revelation is vanaf 23 juli te zien op Netflix. Voor die tijd nog snel even wat andere animatieseries bingen? Dit zijn de tien leukste animatieseries voor volwassenen.

Lees verder