Macaulay Culkin in Home Alone 1990

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Macaulay Culkin in Home Alone 1990

Home Alone-regisseur noemt Disney+-remake ‘zonde van de tijd’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Disney+ werkt aan een nieuwe versie van Home Alone. Maar volgens regisseur Chris Columbus kunnen de makers hun tijd beter besteden aan het maken van originele films!

Kerstfilm

Vorig jaar zomer werd bekend dat er een remake van Home Alone in de maak was. Ondanks (of liever: omdat) dat het een van de meest geliefde kerstfilms aller tijden is, werd het nieuws niet door iedereen even enthousiast ontvangen. Sterker nog, veel fans van Home Alone lieten hun woede over de aangekondigde remake de vrije loop. En het ziet er naar uit dat ze steun krijgen van Chris Columbus, de regisseur van de nog altijd enorm populaire familiefilm met Macaulay Culkin!

30 jaar Home Alone

Dit jaar viert Home Alone alweer zijn dertigste verjaardag. Om dat te vieren, gaf Chris Columbus een uitgebreid interview met Insider. Maar toen de geplande remake van Disney+ ter sprake kwam, was de feeststemming even ver te zoeken: “Als je het mij vraagt, is het gewoon zonde van de tijd. Ik geloof er heilig in dat je geen remakes moet maken van tijdloze films als Home Alone.”

‘Verzin zelf eens wat’

Columbus had dan ook geen goed woord over voor het beleid van Disney om remakes te maken van alles wat los en vast zit. “Waarom zou je? Het is al gedaan. Verzin zelf eens wat. Zelfs als je dan op je bek gaat, heb je tenminste iets origineels bedacht!”, aldus de Home Alone-regisseur.

Lees verder