8 sexy series á la Bridgerton

Door Redactie
Bridgerton

Voor het geval je seizoen 2 van Bridgerton in een hete adem uit hebt, presenteren we acht zwoele series waar je vast ook geen genoeg van kan krijgen. You're welcome... 

1. Normal People

Net als Bridgerton gebaseerd op een boek, maar dan modern. In deze miniserie draait het om de Ierse Marianne en Connell, die elkaar tijdens hun middelbareschooltijd leren kennen. Met als gevolg een bijzondere romance. Ja, ook in de slaapkamer. De serie heeft zelfs een van de langste seksscènes… En met vier Emmy-nominaties zit het met de kwaliteit ook wel snor.

Te zien via een extra Starz-abonnement op Prime Video, en ViaPlay.

2. And Just Like That

Het vervolg op Sex and the City is thanks to HBO Max in Nederland te zien. Finally! Wees gewaarschuwd: Samantha zit niet meer in de serie, dus de boel is een stukje kuiser. Over de reden doet ze gelukkig niet geheimzinnig. Eerlijk is eerlijk, andere series hebben de SATC-boegbeelden qua hitsigheid inmiddels stevig ingehaald. Toch mogen de nieuwe sexy avonturen van Carrie, Miranda en Charlotte niet ontbreken op dit lijstje. And I couldn’t help but wonder

3. Bonding

In deze snelle comedy met SM-taferelen schakelt studente Tiff de hulp van haar beste vriend in. Voor - je raadt het al - haar werk als dominatrix. Dé vraag: kan hij haar assisteren? De Netflix-serie heeft gelukkig veel meer om het lijf dan SM alleen. Er blijkt nog een hart in te zitten ook. Helaas maar twee seizoenen van in totaal 15 afleveringen om te bingen. Een vluggertje dus.

4.The Witcher

Die Netflix Original met Henry Cavill ja. Je denkt misschien niet direct aan stomende romance, maar dat is zéker wel een element. En elke fantasyserie sinds Game of Thrones. Je ziet veel. En ach, die Henry Cavill is ook helemaal niet verkeerd om naar te kijken.

5. The Affair

Dit epos van vijf seizoenen is al sinds 2019 afgelopen. Gelukkig vind je ’m nog bij Ziggo. Het draait om de getrouwde schrijver Noah (Dominic West), die een affaire begint met de mooie Alison (Ruth Wilson, die je ook kent als een van de gevaarlijkste psychopaten van tv). Denk veel stomend naakt. En ook stevige verhaallijnen met goede acteerprestaties van bekende koppen. Echt waar. Simpelweg fijn, ook zonder het gestamp.

6. Sex Education

Grappig, hartverwarmend, sexy en een Netflix-hit. We volgen middelbare scholier Otis. Zelf een tik preuts door zijn moeder die sekstherapeut is. Als zijn schoolgenoten bij hem aankloppen voor advies, moet hij nodig wat praktijkervaring op gaan doen. In real life is de cast ook happy in be- uh love.

7.Outlander

Nóg een kostuumdrama met veel gekrik? Found it! Outlander, het Schotse tijdreisdrama. De eerste vijf seizoenen check je op Netflix, het net begonnen zesde seizoen via Ziggo. Claire en Jamie vallen als een blok voor elkaar, en zij kan hem als moderne vrouw nog heel wat leren. Let op: naarmate de seizoenen vorderen, ligt de nadruk wel steeds minder op de slaapkamer en meer op het slagveld. Dus het moet wel allebei je ding zijn. Jamie wordt gespeeld door Sam Heughan, die in real life net zo lekker & mysterieus is…

8. Sex/Life

Dacht je dat je veel over de seks in Bridgerton had gehoord, kwam Netflix in 2021 ineens met Sex/Life op de proppen. Basically softcore-porno met een (licht) verhaal. Een piemelprothese die heel wat stof deed opwaaien, en twee hoofdrolspelers die het ook in het echt doen. Juicy dus! Onmisbaar voor Netflix & chill lovers. En ja: er komt een seizoen 2, maar daarvan zijn de opnames pas net begonnen.

Tekst: Claudia Witteveen