9 dingen die je moet weten voor je The Witcher seizoen 2 kijkt

Door Alie Sierkstra
The Witcher seizoen 2

The Witcher seizoen twee staat nu op Netflix! Voordat je naar je tv rent, zetten wij nog wat details over de serie op een rijtje. Met deze 9 dingen in je achterhoofd kun je optimaal genieten van de fenomenale fantasyserie!

1. Het verhaal van The Witcher tot dusver

Voordat we ingaan op het tweede seizoen van The Witcher eerst nog even een terugblik. Wat zagen we in het eerste seizoen van de Netflix-serie?

Seizoen één van The Witcher besloeg een aantal decennia. In drie verschillende verhaallijnen werden de verhalen van Geralt, Yennefer en Ciri vertelt. Zo zagen we Ciri ontsnappen aan de aanval van het grote rijk Nilfgard op haar thuisland Cintra. Ook leerden we meer over de achtergronden van Yennefer en Geralt.

In de laatste aflevering van het eerste seizoen probeerde een groep magiërs de opmars van Nilfgard naar het noorden te stoppen tijdens de Battle of Sodden. De magiërs wonnen de slag… maar niet zonder verliezen. Geralt raakte ook gewond en werd naar een boerderij in de buurt gebracht, waar hij eindelijk Ciri ontmoette en begon aan de vervulling van zijn lotsbestemming.

Even uitgebreider terugblikken? Dit is alles dat je gemist hebt in seizoen één!

2. Waar gaat het tweede seizoen over?

Na die korte reminder gaan we snel door met het tweede seizoen. Wat staat onze hoofdrolspelers te wachten?

Geralt is ervan overtuigd dat Yennefer is gestorven tijdens de Battle of Sodden. Hij besluit Ciri naar de veiligste plek te brengen die hij kent: Kaer Morhen, de thuisbasis van de Witchers. Buiten de muren van de burcht woedt de strijd onverminderd voort… Voor Ciri ligt echter een nóg groter gevaar op de loer: de mysterieuze kracht die ze bezit.

3. De eerste aflevering van seizoen 2

Netflix doet nog een klein beetje mysterieus over het plot van The Witcher seizoen twee. Wel kunnen we je alvast vertellen waar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen over gaat.

De eerste aflevering vertelt over de reis van Geralt en Ciri naar Kaer Morhen. Tijdens hun reis ontmoeten ze Nivellen, een vervloekt wezen, gespeeld door Kristofer Hivju, die je kunt kennen van Game of Thrones. Ben je boeken van Andrzej Sapkowski al aan het lezen? Dan weet je dat deze Nivellen in het korte verhaal A Grain of Truth voorkomt.

4. De titels van de afleveringen

Naast het plot van de eerste aflevering heeft Netflix ook de titels van de afleveringen onthuld. De streamingdienst laat weten dat er aanwijzingen over de plot verborgen zitten in de titels… Lees ze dus op eigen risico!

  1. A Grain of Truth
  2. Kaer Morhen
  3. What Is Lost
  4. Redanian Intelligence
  5. Turn Your Back
  6. Dear Friend
  7. Voleth Meir
  8. Family

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Het verschil met seizoen 1

Het eerste seizoen van The Witcher werd enorm goed ontvangen én (overdreven…) goed bekeken. Toch was er ook kritiek, vooral op het verwarrende plot dat met allerlei flashbacks verteld werd. Gelukkig kwamen de drie verhalen in de laatste aflevering samen. Die trend wordt doorgezet! Het verhaal van The Witcher seizoen twee wordt wel lineair verteld. En dat vinden wij erg prettig!

Lees hier onze recensie van het tweede seizoen!

6. The Witcher seizoen 2 trailers

Nu je een klein beetje weet wat je mag verwachten van het tweede seizoen is het tijd voor trailers! Dit zijn de tot dusver drie uitgebrachte trailers voor seizoen twee van The Witcher.

7. De castleden van The Witcher seizoen 2

Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) keren allemaal terug voor seizoen twee van The Witcher. Daarnaast zien we onder meer ook Jaskier (Joey Batey), Triss (Anna Shaffer) en Tissaia (MyAnna Buring) terug. Er worden ook een aantal nieuwe castleden toegevoegd, waaronder de Witchers Eskel (Basil Eidenbenz), Lambert (Paul Bullion), Coen (Yasen Atour) en Vesemir (Kim Bodnia), wiens personage geïntroduceerd werd in de animatiefilm The Witcher: Nightmare of the Wolf. Andere toevoegingen aan de cast zijn bijvoorbeeld Graham McTavish als Sigismund Dijkstra, Cassie Clare als Philippa Eilhart en Chris Fulton als Rience.

8. De toekomst van The Witcher

We blikken ook graag even vooruit. Wat mogen we verwachten na het tweede seizoen van The WitcherTijdens Netflix-fanfestival Tudum werd het derde seizoen officieel bevestigd. Daarnaast zijn er ook nog een animatiefilm en een kinderserie in het universum aangekondigd. En dan is er natuurlijk ook nog die prequelserie, genaamd The Witcher: Blood Origin. Deze serie speelt zich 1200 jaar voor de geboorte van Geralt af. We leren meer over de geboorte van de eerste Witcher tijdens de Conjunction of the Spheres, die monsters op aarde bracht.

9. Onze mening over het tweede seizoen

We hebben je bijna alles verteld over The Witcher seizoen twee... Behalve wat wij van de serie vinden. We hebben namelijk al een voorproefje gekregen en kunnen je vertellen dat de makers hebben geleerd van de fouten uit het eerste seizoen. Het plot is een stuk overzichtelijker, de special effects zien er beter uit, de humor is wat terug geschaald, er zit meer diepgang in de personages en misschien nog wel belangrijker; het liedje Toss A Coin to Your Witcher wordt overtroffen door Jaskier's nieuwe hit. 

Bang om na seizoen twee in een diep, duister gat te vallen? Probeer dan vooral deze zeven series die we iedere The Witcher-fan van harte kunnen aanbevelen!