7 series om te kijken als je The Witcher hebt gezien

The Witcher Geralt gespeeld door Henry Cavill

The Witcher staat nu op Netflix en is een geweldig fantasy epos! Maar wat moet je kijken tijdens de feestdagen als je het avontuur van Geralt hebt afgekeken? Geen zorgen, er is magie in overvloed met deze 7 series!

1. The Mandalorian

Deze Star Wars-serie is misschien exclusief voor Disney+, het heeft best wel wat weg van The Witcher. The Mandalorian gaan over een premiejager die op criminelen en af en toe monsters jaagt, The Witcher gaat over een witcher die op monsters en af en toe criminelen jaagt. Geralt krijgt te maken met een mysterieuze prinses met magische krachten, de Mandalorian krijgt een mysterieuze baby Yoda met Force powers. Als twee druppels water!

2. Game of Thrones

De grote fantasyklassieker kunnen we natuurlijk niet overslaan. Als je nu nog niet Game of Thrones hebt gezien dan… dan… dan, uhm, moet je nu gelijk hem gaan kijken via Ziggo: Films en Series. Nee serieus, deze duistere fantasyserie vol ijszombies, draken en naaktscènes past precies in je Witcher-straatje. Het laatste seizoen mag je overslaan want die is bagger…

3. His Dark Materials

Lyra Belacqua leeft in een alternatieve versie van het Britse Oxford, waar het Magisterium alle wetenschappers nauwlettend in de gaten houdt of ze niet hun religieuze doctrine weerspreken. Ook heeft iedereen in de wereld een daemon, een diertje dat een verlengde van je ziel is. Lyra start een onvergetelijke reis in deze nieuwe door HBO en BBC geproduceerde serie.

4. The Dark Crystal: Age of Resistance

Ook met de poppen van Jim Henson (bekend van The Muppets) kun je epische fantasyverhalen maken. Dat bewijst Netflix’ The Dark Crystal: Age of Resistance. De wereld van Thra wordt langzaam leeggezogen door de hebzuchtige skeksis. Drie kleine, dappere gelflings komen echter achter het geheim van de Dark Crystal, en trekken de wereld in om alle gelflingstammen te verenigen tegen de skeksis.

5. Umbrella Academy

De X-Men Academy is niet de enige school voor kinderen met bijzondere krachten. Netflix’ Umbrella Academy gaat over een excentrieke miljardair die wereldwijd kinderen met speciale gaven koopt. Zo bouwt hij zijn eigen superheldenteam op, alleen de miljardair verwaarloost zijn kroost waardoor ze stuk voor stuk weglopen. Na zijn mysterieuze dood keren de inmiddels volwassen Umbrella Academy-leden terug om uit te zoeken wie de moordenaar is. Oh ja, en het einde van de wereld dreigt! Het blijft natuurlijk een superheldenserie…

6. The Tudors

Fan van Henry Cavill sinds je hem en zijn biceps hebt zien acteren in The Witcher? Hij maakt ook het 16e eeuwse Britse hof ontveilig in The Tudors. Deze hoog aangeschreven serie gaat over de regeerperiode van Henry VIII, die berucht staat als de Tudor-dynatie. Kostuumdrama van het hoogste niveau!

7. Black Sails

Nog veel meer ruige mannen in leer vind je in Black Sails op Netflix. De serie is een realistische vertolking van piraten in de gouden eeuw van piraterij. Dus geen Jack Sparrow en kapiteins met inktvisbaarden, maar historische figuren en ‘ondernemers’ die hun eigen plekje in de wereld willen bouwen. En vooruit, af en toe wat rum, zwaardgevechten en zeeslagen.

Nog meer kijkgenot nodig? Netflix brengt in januari deze films en series uit! En ook op tv starten er weer veel nieuwe programma's, waaronder Wie is de Mol?. En wist je dat The Witcher seizoen 2 al bevestigd is?