Wat zijn de plannen voor The Witcher, seizoen 2?

Het tweede seizoen van The Witcher richt zich meer op Geralt, Yennefer en Ciri

Netflix’ The Witcher is één van de populairste series van het moment. Veel fans hebben de eerste acht afleveringen al verslonden! Hoe gaat het verder met Geralt, Ciri en Yennefer?

Showrunner Lauren Schmidt Hissrich meldt dat de voorbereidingen voor het tweede seizoen al in volle gang zijn. We wisten al dat er snel zou worden begonnen aan het tweede seizoen, en het lijkt er nu op dat ze in het voorjaar van 2020 beginnen, zo zei ze tegen de website Collider.

Tegenover Gamesradar kon Hissrich al iets meer kwijt over het verhaal van het tweede seizoen. ‘Het mooie aan seizoen 2 is dat het verhaal een stuk meer gefocust is. Het eerste seizoen draaide vooral om het vastleggen van de verhoudingen tussen de personages; het tweede seizoen plukt daar de vruchten van. We zijn nog niet aan het opnemen maar de grote lijnen van het tweede seizoen liggen al zo’n beetje vast.’

Tegenover Cinemablend verklaarde Hissrich eerder al dat ze makkelijk zeven seizoenen van The Witcher kan bedenken; ze verwacht dat daar zeker genoeg bronmateriaal voor is. Mits de serie populair genoeg blijkt, natuurlijk.

In The Witcher speelt Henry Cavill de monsterjager Geralt, die de tovenares Yennefer (Anya Chalotra) en de prinses Ciri (Freya Allen) ontmoet. Het trio vecht tegen letterlijke én figuurlijke monsters, die wilde plannen hebben met de bevolking van The Continent.

Critici noemen The Witcher nogal vlak, en qua verhaal verwarrend, ook omdat er nogal veel met flashbacks wordt gewerkt. Netflix-abonnees zijn echter wél idolaat van de serie, die volgens Hissrich in het tweede seizoen pas écht op gang komt. In de komende afleveringen, die in 2021 worden verwacht, zien we Geralt, Yennefer en Ciri véél vaker samen en duikt The Witcher een stuk minder vaak in het verleden.

Heb je The Witcher al helemaal gezien? De redactie van Superguide was behoorlijk te spreken over de nieuwe fantasyserie; is het wat jou betreft een blijvertje?