8 Heel Holland Bakt-alternatieven om te streamen!

Alternatieven Heel Holland Bakt

Bestaat er zoiets als een ‘bakseizoen’? Zo niet, dan hebben we het zojuist uitgevonden! Op 12 maart begint een nieuwe reeks van Heel Holland Bakt, en voor ware bakfanaten hebben we een paar bakprogramma’s gevonden die je meteen kunt streamen.

8. Nailed It!

Netflix

Geef een paar amateurbakkers een moeilijke opdracht en eigenlijk nét te weinig tijd. Dan krijg je Nailed It!: de Netflix-bakshow waarin iedereen faalt, maar degene die het beste bakt een mooi geldbedrag wint.

Nailed It! draait een beetje om leedvermaak, maar over het algemeen wordt er op vriendelijke wijze veel gelachen om de stuntelende kandidatenNailed It! is wél enorm hysterisch, met gegil, rokende ovens en taarten die op instorten staan.

Nailed It! is ont-zet-tend Amerikaans, en daar moet je wel een beetje tegen kunnen. Elke bakker heeft zijn eigen dramatische ‘origin story’. ‘Ik wil eigenlijk karatestuntman in Hollywood worden!’ Werkelijk niemand vindt dat interessant: meer lelijke taarten bakken, en snel, Bruce Lee!

Het voordeel van dit programma is dat je in één keer een heleboel afleveringen kunt zien. De Amerikaanse versie heeft al 6 seizoenen én twee kerstspecials. Daarnaast maakte Netflix Franse, Duitse, Spaanse én Mexicaanse varianten!

 

7. School of Chocolate

Netflix

Chocolade speelt vaak een hoofdrol in Heel Holland Bakt. Als het te warm is wordt werken met chocola een ramp, en als het te koud is... geldt precies hetzelfde! School of Chocolate is een soort Heel Holland Bakt, maar dan gefocust op chocolaterie.

School of Chocolate wordt gepresenteerd door het chocoladefenomeen Amaury Guichon, die zélf ook regelmatig zijn ongelooflijke kunsten laat zien. Misschien had Showcolade nog iets van dit programma kunnen leren...

6. Is it Cake?

Netflix

Over Showcolade gesproken: Netflix komt binnenkort met een eigen variant! Kandidaten krijgen verschillende voorwerpen te zien en moeten raden wélk item stiekem een taart is. We volgen de makers terwijl ze keihard werken aan taartjes die de kandidaten moeten misleiden.

De nieuwe show is pas vanaf 18 maart te zien op Netflixdus we durven hem nog niet echt aan te bevelen… We willen de ware bakfanaat wél op het bestaan wijzen.

 

5. Bake Squad

Netflix

Deze ‘wedstrijd’ ademt positieve vibes! Aan het begin van de aflevering krijgen de vier vaste bakkers een verzoek: een taart voor een feest, een dessert voor een bruiloft, noem maar op. Ashley, Gonzo, Cristophe en Maya-Camille vullen dit op hun eigen manier in. Aan het einde van de show keert de kandidaat terug en kiest een winnaar: zo simpel kan het zijn!

De deelnemers aan Bake Squad zijn professionele chocolatiers en banketbakkers, dus bewijzen hoeven ze zich niet meer. Bake Squad draait puur om het bedenken van leuke ideeën en deze zo mooi mogelijk neerzetten. Wie er wint maakt eigenlijk niet zo veel uit: als de kandidaat maar blij is!

 

4. Cake Boss

Amazon Prime Video/Discovery+

Buddy Valastro werd wereldberoemd als de ‘cake boss’ dankzij zijn eigen realityshow. Cake Boss is geen echte wedstrijd, maar je ziet Buddy en zijn familie wél heel vaak aan taarten werken, en dat is erg indrukwekkend.

Tussendoor is er natuurlijk heel wat ‘drama’, zoals die keer dat een ontevreden bruid zomaar glazuur over een mooie taart gooide.

3. Sugar Rush

Netflix

In Heel Holland Bakt leren we de meeste kandidaten een beetje kennen, en leven we met ze mee als een opdracht heel goed gaat, óf een ramp wordt. Sugar Rush is eigenlijk een korte, snappy variant. Verschillende teams strijden om een geldbedrag, en dat doen ze in drie rondes. Het team dat het beste scoort in cupcakes, snoepjes én de grote taart is de winnaar van de dag.

Sugar Rush lijkt dus best veel op Heel Holland Bakt, maar dan met wisselende kandidaten. Op Netflix kun je in één klap vijf seizoenen checken.

 

2. Zumbo’s Just Desserts

Netflix

Adriano Zumbo werd een bekende kok door zijn deelname aan MasterChef. Hij gebruikte zijn roem om een paar lunchrooms te openen in Australië. Terwijl de bekende banketbakker de opnames deed voor Zumbo’s Just Desserts, was zijn high tea-imperium al in elkaar aan het donderen.

Zumbo’s Just Desserts combineert een vrolijke snoepjeswereld, met een ‘celebrity chef’ die diep van binnen aan het doodgaan is tijdens de wedstrijd. Met dat in het achterhoofd is Just Desserts zeker de moeite waard!

 

1. Baking Impossible

Netflix

Heel Holland Bakt is pure ‘slow-tv’, net als het populaire LEGO MastersBaking Impossible is een rare combinatie tussen deze twee programma’s. Meesterbakkers en wetenschappers werken samen om gebakjes te maken die aan zware eisen moeten voldoen. Hoe hoog kun je een taart maximaal maken? Kun je een taart laten drijven? Dát zijn de bizarre opdrachten die in Baking Impossible voorbijkomen.

Door de rare combinatie van bakken en techniek is Baking Impossible óók erg leuk voor kinderen! Totdat ze vragen: ‘Mama, wanneer gaan wíj een vliegend gebakje maken?’

 

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt

Normaal gesproken zien we HHB in het najaar, maar na het jubileumseizoen van afgelopen zomer start de nieuwe reeks in het voorjaar. Om precies te zijn: op 12 maart!