Jan Slagter van Omroep MAX

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Slagter van Omroep MAX

Omroep MAX-baas Jan Slagter baalt van spelshow Showcolade

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De spelshow Showcolade van Omroep MAX lag de afgelopen weken behoorlijk onder vuur. Nu reageert omroepbaas Jan Slagter op alle commotie rond het programma.

Vorige maand ging Showcolade van start op NPO 1. In deze spelshow moeten Bekende Nederlanders raden of een voorwerp al dan niet van chocolade is gemaakt. Daarnaast moeten de deelnemers… Nope, dat is het hele format. De kijkers waren niet onverdeeld enthousiast over het programma. Angela de Jong noemde het programma zelfs ‘het dieptepunt van 2021’. En Jan Slagter kan zich best vinden in de kritiek.

Geen vervolg

Het format is te mager”, concludeert Jan Slagter in een interview bij Spraakmakers op NPO Radio 1. De Omroep MAX-directeur maakte ook al bekend dat Showcolade niet hoeft te rekenen op een tweede seizoen. Naar eigen zeggen heeft Slagter geleerd van de flop. “Het programma is enorm succesvol in Japan, maar dat is niet Nederland”, zegt de omroepbaas. Daarnaast meent Slagter dat hij achteraf beter eerst een pilot van Showcolade had kunnen bestellen, in plaats van een compleet seizoen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Edsilia Rombley

Volgens Jan Slagter valt Edsilia Rombley trouwens niets te verwijten. De presentatrice van Showcolade doet het volgens de eindverantwoordelijke van Omroep Max ‘fantastisch’. Hoewel het dus een leerzame ervaring was, heeft Slagter geen zin om al te lang stil te staan bij het mislukken van de spelshow. “Het is niet het einde van de wereld”, concludeert Slagter dan ook nuchter.

Lees verder