10 kookshows om te kijken als je fan bent van Heel Holland Bakt

Door Redactie
Bakprogrammas

Het seizoen Heel Holland Bakt Nog Een Keer is voorbij gevlogen. Zondag is alweer de finale en gaan we zien wie zich de koning van het bakblik, de baas van de boterkwast en de overheerser van de oven mag noemen. Je hoeft echter niet in een donutgat te vallen, want er is nog genoeg leuks om te kijken als je fan bent van Heel Holland Bakt.

10. Chef’s Table

Heel Holland Bakt is zo leuk omdat je de deelnemers leert kennen en dat geldt ook voor de documentaireserie Chef’s Table. In deze Netflix Original worden de beste koks ter wereld van heel dichtbij gevolgd. Het barst van creativiteit in de mooiste en gekste gerechten. Dat maakt deze serie ideaal als levend behang. Zoveel liefde en aandacht, het lijkt wel een tompouce van Robèrt.

9. The Curious Creations of Christine McConnell

Mag het nog wel een tikkeltje gekker? Kijk dan naar The Curious Creations of Christine McConnell. Deze vrouwelijke Jamie Oliver maakt de meest griezelige creaties in haar keuken en er zit zelfs een verhaallijntje in deze Netflix Original. Haar baksels zijn vast niet zo’n horror om op te peuzelen.

8. Bake Squad

Netflix’ Bake Squad is wat nieuwer en heeft als presentator Christina Tosi, die we kennen uit Chef’s Table Pastry. In Bake Squad nemen gerenommeerde bakkers het tegen elkaar op en maken ze de mooiste blikvangers voor op feestjes. De koks gaan creatief helemaal los.

7. Sugar Rush

De titel van deze Netflix-show liegt er niet om: in elke aflevering van deze bakwedstrijd knalt je suikerspiegel de pan uit. In Sugar Rush moeten meerdere team strijden door de beste cupcakes, taartjes en ander zoetigheid te maken. Chefs Adriano Zumbo en Candace Nelson beoordelen de sfeervolle baksels vol enthousiasme.

6. Karsu’s Turkse Keuken

Karsu Dönmez is een geweldige zangeres, zoals we hebben gezien in Beste Zangers, maar ze is ook beroemd van haar kookprogramma. In Karsu’s Turkse Keuken schotelt ze de lekkerste Turkse gerechten voor. Ze weet het er ook nog heel Instagrammable uit te laten zien: een lust voor het oog dus! Je kunt elke werkdag om 18:00 uur met haar meekoken op 24Kitchen.

5. Nadiya Bakes

Nadiya Hussein won in 2015 The Great British Bake-Off en werd daarna een fenomeen. In Netflix Original Nadiya Bakes keert ze gerug naar haar grote liefde: bakken. Met wat laagdrempelige tips en tricks toont de Britse keukenprinses hoe jij heerlijke taarten en hemelse broden uit de oven kunt toveren. Ze laat ook het werk van andere creatievelingen zien en inspireert je om direct je bakspullen erbij te pakken.

4. Nailed It!

Stiekem genieten wij ervan als het helemaal fout gaat bij Heel Holland Bakt, al is het alleen maar omdat onze baksels ook altijd mislukken. Gelukkig zijn wij niet de enige want Netflix-serie Nailed It! draait om teleurstellende taartjes en crappy cupcakes. De melige presentatiestijl van comedian Nicole Byer is even wennen, maar de zeer gewaardeerde patissier Jacques Torres is een goede tegenhanger die je ook echt wat leert.

3. Rudolph’s Bakery

In de top 3 gewoon een Nederlander, want Rudolph’s Bakery is een iconisch programma. Meesterpatissier Rudulph van Veen zette mede met dit bakprogramma 24Kitchen op de kaart. Taarten, koeken en ander lekkers. Verzin iets: Rudolph maakte het allemaal. Daarom is hij een spin-off begonnen: Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers, die je elke werkdag om 15:00 uur op 24Kitchen ziet.

2. Zumbo’s Just Desserts

We zagen Adriano Zumbo al voorbij komen in Sugar Rush, maar de Australische patissier heeft ook zijn eigen Netflix-serie. In Zumbo’s Just Desserts op Netflix nemen zijn kandidaten nemen het tegen elkaar op met de meest creatieve uitspattingen die er hysterisch en kleurrijk uitzien. Dit is de meest passende serie om te kijken na Heel Holland Bakt.

1. The Great British Bake-Off

Heel Holland Bakt is extreem kneuterig. Maar: het is niet eens origineel Nederlands. Het is Brits. De opzet van The Great British Bake-Off is vrijwel hetzelfde, al bestaat deze jury uit de uiteenlopende smaakmakers Paul Hollywood en Prue Leith. Evengoede flavourmakers zijn presentatoren Matt ‘Little Britain’ Lucas en Noel Fielding. Wanneer Heel Holland Bakt met vakantie is, kijk je deze Britse versie op NPO 1. Terugkijken kan ook, op NPO Plus.  

Liever meer Heel Holland Bakt? Koekblik dan met ons terug op de beste momenten uit Heel Holland Bakt. Janny van der Heijden verklapte recent aan ons hoe ze zich elk seizoen weer voelt na zoveel taart, koek en lekkers te eten.

De finale van Heel Holland Bakt is zondag 3 oktober om 20:25 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.