Moon Knight Marvel Disney+ Oscar Isaac

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Moon Knight Marvel Disney+ Oscar Isaac
Superhelden

7 dingen die je moet weten voor je Moon Knight kijkt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

De eerste aflevering van Moon Knight staat vanaf vandaag op Disney+! Voordat je naar je tv rent, zetten wij nog wat details over de serie op een rijtje. Met deze 7 dingen in je achterhoofd kun je optimaal genieten van de grimmige superheldenserie.

7. De officiële synopsis van Moon Knight

We beginnen deze toplijst met alles dat je moet weten over Moon Knight met de officiële beschrijving van de serie op Disney+. Hierin is te lezen dat de serie draait om Steven Grant, een zachtaardige medewerker van een cadeauwinkel. Steven wordt geplaagd door black-outs en herinneringen aan een ander leven. Hij ontdekt dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en een lichaam deelt met huurling Marc Spector!

De situatie wordt nog verder verergerd wanneer het stel onderdeel blijkt te zijn van een dodelijk mysterie tussen de machtige goden van Egypte… En dan hebben we het nog niet eens over de mysterieuze schurk Arthur Harrow, die Steven aanmoedigt om de chaos te omarmen.

6. Wie is Moon Knight en wat kan hij?

Laten we bovenstaande beschrijving eens ontleden. Te beginnen met de vraag wie die Moon Knight uit de titel van de serie is.

Moon Knight is de alias (of beter: nóg een persoonlijkheid) van Marc Spector… en dankzij die dissociatieve identiteitsstoornis dus ook van Steven Grant! Dat zit zo: Marc Spector werd door een partner voor dood achtergelaten in een Egyptische ruïne. De Egyptische god Khonshu beloofde Spector te redden als hij zijn leven beterde en de kracht van de maan zou gebruiken om misdaad te bestrijden.

Het gaat dan niet alleen om fysieke krachten en technische snufjes, zoals werpwapens en een zweefcape, maar ook om telepathische krachten en visioenen. De krachten van de superheld worden beïnvloed door de maanfasen: als het volle maan is, is hij op zijn sterkst!

Of Moon Knight echt een lieverdje (geworden) is, zal blijken... Hier vind je in ieder geval acht superhelden die eigenlijk eikels zijn.

5. Meerdere persoonlijkheidstoestanden

Zoals we eerder al aangaven, lijdt Moon Knight aan een dissociatieve identiteitsstoornis. Dat betekent dat hij meerdere persoonlijkheidstoestanden kent, zoals dus Steven Grant, Marc Spector en misschien ook nog wel taxichauffeur Jake Lockley, die in de comics in ieder geval wel een rol speelt.

Geen wonder dat Steven moeite heeft om dromen van realiteit te onderscheiden…

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Bovennatuurlijk duister

En dat brengt ons bij ons volgende punt in deze toplijst met alles dat je moet weten over Moon Knight: de Disney+-serie zal naar verwachting meer van de bovennatuurlijke kant van het Marvel Cinematic Universe (MCU) laten zien. Een lijn die doorgetrokken lijkt te worden door de gehele Phase 4. Ook belooft Moon Knight grimmiger te zijn dan alles wat we tot dusver van Marvel gezien hebben.

Zo zie je in de vrijgegeven beelden mogelijk ook een weerwolf voorbijkomen! En dat betekent dat Marvel de weerwolven én vampiers misschien niet tot de release van Blade bewaart.

3. De cast van Moon Knight

Oscar Isaac heeft de hoofdrol gescoord in Moon Knight. Of nou ja, eigenlijk is de term ‘hoofdrollen’ meer van toepassing. Zoals gezegd gaat het niet alleen om Steven Grant, maar ook om zijn andere persoonlijkheden.

Naast Isaac zien we Ethan Hawke, als de hoofdschurk van dit seizoen. Hij speelt sekteleider Arthur Harrow, die zich voordoet als een zelfhulpgoeroe, maar eigenlijk duistere plannen heeft. Andere bevestigde castleden zijn May Calamawy en Gaspard Ulliel. Die laatste kwam onlangs helaas tragisch om het leven bij een skiongeluk. Wat zijn overlijden betekent voor de toekomst van Moon Knight is nog niet bekend.

Check hier onze toplijst met de beste (en slechtste…) films van Oscar Isaac.

2. De trailer voor Moon Knight

Inmiddels ben je vast wel benieuwd hoe Moon Knight eruitziet! Hieronder vind je daarom de trailer voor de Disney+-serie.

1. Moon Knight releasedatum

We zitten sinds oktober 2020 al te wachten op Moon Knight, maar eindelijk is het zo ver! De serie is vandaag van start gegaan op Disney+. 

Of Moon Knight een tweede seizoen krijgt, is nog niet bekend. Gelukkig vermaak je je tot die tijd ook prima met de andere content op Disney+. Dit zijn bijvoorbeeld alle Marvel-titels die je op de streamingdienst mag verwachten.

Ben je inmiddels helemaal klaar met superhelden? Probeer dan deze zeven superheldenseries die perfect geschikt zijn voor mensen die niet van superhelden houden.

Moon Knight is nu te zien op Disney+.

Lees verder