The Boys, Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Boys, Netflix

De 7 beste superheldenseries voor als je niet van superhelden houdt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Superhelden zijn top! Wie houdt er nou niet van een persoon die zijn onderbroek over zijn maillot draagt? Maar zelfs voor superheldenhaters zijn er briljante series, die laten zien dat de wereld niet altijd beter wordt van mensen met goddelijke krachten!

1. The Boys

The Boys komt nog het dichtst bij de hedendaagse wereld als superhelden echt bestonden. De serie laat de sterkste superhelden ter wereld zien, terwijl ze worstelen met hun drugsverslaving, seksuele neigingen, politieke machtspelletjes én (het meest verderfelijke van alles) hun social media imago. Gelukkig zijn er nog een paar normale mensen die niet trappen in het superhelden lulverhaaltje. Zij proberen dan ook de superhelden te vermoorden als de bezorgde burgers die ze zijn.

Seizoen 2 van The Boys kan je nu exclusief op Prime Video kijken en er is zelfs al een derde seizoen besteld!

2. The Umbrella Academy

Wat als de X-Men niet geleid werden door een aardige oude dandy maar door een gemene oude dandy? Dat is The Umbrella Academy in een notendop. De kinderen met superkrachten stappen gedesillusioneerd op en komen als volwassenen terug wanneer hun adoptievader eindelijk de pijp uit is. Dan komen ze er plotseling achter dat de wereld over een paar dagen eindigt! Kunnen ze al het oud zeer oplossen voor de wereld in de fik vliegt? The Umbrella Academy vertelt een cynisch superheldenverhaal met een gezonde dosis humor.

The Umbrella Academy staat exclusief op Netflix.

3. Watchmen

Watchmen is de grandaddy van de anti-superhelden verhalen en nog steeds van de hoogst aangeschreven graphic novels ooit. Fans waren dan ook woest toen HBO een vervolgserie aankondigde met een origineel verhaal, maar het resultaat is verrassend uitstekend! Watchmen durft institutioneel racisme in de VS als hoofdthema te gebruiken en introduceert fascinerende nieuwe superhelden. De boodschap blijft wel hetzelfde: superhelden zijn absoluut geen verbetering voor de samenleving.

Watchmen kan je samen met andere HBO-series kijken via Ziggo Movies & Series XL. Verrassend genoeg komt er geen tweede seizoen.

4. Legion

Legion speelt zich af in het X-Men universum, maar scroll niet gelijk verder naar beneden! Los van het hoofdpersonage heeft het namelijk nul connectie met de films. David Haller is een mutant met telepathische krachten, maar hij leidt aan schizofrenie en heeft bovendien een parasiet in zijn hoofd die hem in zijn macht probeert te krijgen. Dan valt jouw hoofdpijn nog wel mee…

David heeft constant hallucinaties, wat een extreem trippy serie oplevert. Niks geen heldendaden maar een unieke mix van special effects en een spannend verhaal dat je telkens op het verkeerde been zet.

5. Preacher

Preacher is meer een western dan een superheldenserie, maar het hoofdpersonage probeert wel zijn krachten voor het goede te gebruiken. Soms dan…

Een pastoor in Texas heeft de gave gekregen om mensen zijn wil op te leggen. Daarmee gaat hij op zoek naar God; nee niet figuurlijk, we bedoelen letterlijk! De wereld van Preacher blijkt nog veel meer bovennatuurlijk gespuis te bevatten. Zo komen o.a. vampiers langs en Adolf Hitler. Ja die is uit de hel ontsnapt. Haat jij het ook zo als dat gebeurt?

Nu te zien via Prime Video.

6. Jessica Jones

Lang, héél lang geleden waren Disney en Netflix de beste vriendjes. Toen maakten ze nog samen Marvel-series zoals Daredevil en Jessica Jones. Die laatste heeft de tand des tijds het beste doorstaan, omdat het zich het minst aantrekt van al dat Marvel superheldengedoe. Jessica is supersterk maar heeft geen uniform en werkt als privédetective in New York. Niet de superschurken maar de mensen om haar heen blijken de grootste obstakels te vormen. Ondertussen lost ze ieder seizoen een spannend mysterie op.

Jessica Jones staat exclusief op Netflix.

7. Misfits

Meestal krijgen goedzakken superkrachten, maar wat als een groep relschoppers een keer mazzel heeft? Misfits doet dit en laat een groep jeugdcriminelen raken door de bliksem. Logischerwijs hebben ze allemaal opeens superkrachten… die ze meteen gebruiken om hun begeleider te killen. Misfits durft dit soort effectballen naar je te gooien, maar presenteert je vaak ook hilarische of hartverscheurende scènes. Een van de kids is trouwens Robert Sheehan, die later weer met superkrachten worstelt in The Umbrella Academy.

Ben je juist dol op superhelden? Wij hebben alle Marvel Cinematic Universe-films gerankt voor je, zodat je (weer) een marathon kunt houden! En hou je echt héél erg van superhelden? Hier zijn de *ahum* 5 populairste superhelden op Pornhub. Veel plezier.

Lees verder