De 5 beste films van Oscar Isaac (en zijn 3 slechtste)

oscar isaac films star wars ex machina inside llewyn davis

Dankzij grote klappers als Star Wars en Dune is Oscar Isaac gelukkig niet meer weg te denken van het witte doek. Met een nieuwe hoofdrol in de serie Moon Knight wordt het de hoogste tijd om eens te kijken naar zijn andere producties. Dit zijn de beste én slechtste films van Oscar Isaac!

De beste films van Oscar Isaac

5. A Most Violent Year (2014)

Grote kans dat je zelfs als fervent filmliefhebber nog nooit van A Most Violent Year hebt gehoord… Wij brengen daar graag verandering in! A Most Violent Year is namelijk een ijzersterke film én één van de beste films van Oscar Isaac. We zien hem als Abel, die ondanks al zijn goede bedoelingen toch betrokken raakt bij de lokale maffia. Isaac en zijn tegenspeler Jessica Chastain laten beiden zien dat ze tot de grootste Hollywoodsterren van dit moment horen. Hun innerlijke strijd spat – zonder theatraal te worden – van je tv-scherm af.

4. Dune (2021)

De jonge Paul Atreides (Timothée Chalamet) heeft als zoon van hertog Leto (Oscar Isaac) een fijn leven op de vruchtbare planeet Caladan. Balen dus dat het gezin wordt verkast naar het gortdroge Arrakis om daar een kostbare grondstof te beschermen. Toegegeven: Oscar Isaac heeft niet de grootste rol in Dune, toch weet hij in zijn scènes diepe indruk te maken – al is het alleen maar vanwege zijn enorm wollige baard! Wat wij verder van de film van Denis Villeneuve vinden, lees je in onze recensie.

3. Star Wars: The Force Awakens (2015)

In Star Wars: The Force Awakens leerden we Poe Dameron (Oscar Isaac) kennen als een arrogante rebel, die meende wel even het universum te kunnen redden. Uiteraard bleek dat niet zo te zijn… Wat heet: zijn blunders zijn zo’n beetje de rode draad door deze film. Wat je mening over de nieuwste Star Wars-trilogie ook is, we kunnen het er allemaal over eens zijn dat Isaac met zijn Poe een memorabel personage heeft neergezet. Zijn bromance met Finn is voor ons zelfs een van de hoogtepunten van de trilogie!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

2. Inside Llewyn Davis (2013)

Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men) strikten Oscar Isaac om het titelpersonage Llewyn Davis te spelen in deze muziekfilm. We zien Isaac als worstelende folkzanger, die het in de sixties wanhopig graag wil maken. Dat lukt echter bar slecht… Is Llewyn gewoon niet zo goed als hij zelf denkt? Of werkt het universum hem echt tegen? Van verdriet tot wanhoop en blijdschap, Oscar laat ons in de tragikomedie Inside Llewyn Davis een regenboog aan emoties zien. Geen wonder dat hij universele lof voor deze rol ontving!

1. Ex Machina (2014)

En dan de beste film van Oscar Isaac: Ex Machina. We zien Isaac als wetenschapper Nathan Bateman, die met kunstmatige intelligentie probeert een levensechte robot te scheppen. Hij geeft Caleb (Domhnall Gleeson) de opdracht te testen of de androïde (Alicia Vikander) écht menselijk is. Dat Nathan goed geslaagd is in het menselijk maken van androïdes blijkt wel wanneer Caleb verliefd op haar wordt. Domhnall en Alicia zijn geweldig in hun rollen, maar het is toch echt Oscar die de show steelt als geheimzinnige wetenschapper met een duister randje.

De slechtste films van Oscar Isaac

3. Suburbicon (2017)

Suburbicon is een vredige, idyllische gemeenschap… Althans zo lijkt het! Onder de oppervlakte borrelt er iets duisters, zo ontdekt Gardner Lodge (Matt Damon). Een sociaal ktritisch drama of toch gewoon een moordmysterie? Suburbicon lijkt zelf niet goed te weten wat het wil zijn. Misschien had regisseur George Clooney onze Oscar Isaac een grotere rol moeten geven om zijn film te redden!

2. Mojave (2015)

Tijdens een toevallige ontmoeting in de woestijn krijgen een kunstenaar (Garrett Hedlund) en een zwerver (Oscar Isaac) ruzie. De zwerver laat het er niet bij zitten en volgt zijn nietsvermoedende slachtoffer naar huis... Op papier klinkt Mojave best spannend, toch? Helaas voelt de film meer aan als een B-film vol gemiste kansen. Daar kan zelfs Oscar niets aan veranderen.

1. Life Itself (2018)

Will (Oscar Isaac) en Abby (Olivia Wilde) bereiden zich voor op de komst van hun eerste kindje. Hun leven in New York kruist de levens van een aantal mensen in Spanje op meerdere manieren en door meerdere generaties. Noem ons cynisch, maar Life Itself is ons echt te melodramatisch… We hadden meer verwacht van regisseur Dan Fogelman (Crazy, Stupid, Love) én bovenal van Isaac zelf!

Zal zijn rol in serie Moon Knight onder zijn beste of slechste rollen vallen…? Take a look yourself! De eerste aflevering van Moon Knight is nu te zien op Disney +.

Wil je nog meer van dit soort lijstjes? Lees dan ook over de beste en slechtste films van Jared Leto, Ryan Reynolds en Emily Blunt.