De 5 beste films van Emily Blunt (en haar 3 slechtste)

Emily Blunt in Mary Poppins Returns, A Quiet Place en The Devil Wears Prada

Emily Blunt is een echte duizendpoot: drama's, komedies, musicals en zelfs horrorfilms. Vanaf volgende week mag ze met Jungle Cruise ook nog een avonturenfilm aan die indrukwekkende lijst toevoegen. Een mooie aanleiding om eens te kijken naar haar beste én haar slechtste films!

De 5 beste films van Emily Blunt

5. Mary Poppins Returns (2018)

Je moet het maar durven: een iconisch personage als Mary Poppins vertolken. Alhoewel Emily Blunt dicht bij het originele personage van Julie Andrews blijft, geeft ze er toch een leuke twist aan. In Mary Poppins Returns zie je hoe het 25 jaar na die originele film met de personages gaat. Michael (Ben Whishaw) en Jane Banks (Emily Mortimer) zijn inmiddels volwassen. Dat betekent echter niet dat ze te oud zijn voor wat tough love van hun nanny! We zijn blij dat Blunt het suikerzoete originele personage wist te voorzien van een vleugje citroen.

Meteen zin in om een musicalfilm te kijken? Dit zijn onze favorieten!

4. Edge of Tomorrow (2014)

We zeiden het in de inleiding al: Blunt is geschikt voor vrijwel elke rol! Zo is ze in het enorm ondergewaardeerde Edge of Tomorrow te zien als stoere actieheld. En dat gaat haar net zo natuurlijk af als de rol van zingende nanny. In Edge of Tomorrow raakt William Cage (Tom Cruise) gevangen in een time loop. Hij moet het opnemen tegen aliens, maar legt iedere keer het loodje… De enige die hem kan helpen is Rita Vrataski (Blunt). Deze badass sergeant kent een hoop handige survival skills en dat is precies wat Cruise nodig heeft om te overleven. Een must-see, zeker voor fans van Tenet.

3. A Quiet Place (2018)

A Quiet Place II liep een flinke coronavertraging op en daar baalden we enorm van! We hebben namelijk genoten van het origineel. Hierin zagen we Blunt als een zwangere moeder, die haar gezin probeert te beschermen tegen moordlustige, gezichtsloze wezens. Deze monsters hebben een extra scherp gehoor en slaan toe wanneer je geluid maakt. Anders dan in de meeste horrorfilms kent A Quiet Place geweldig acteerwerk. We noemen als lichtend voorbeeld de scène waarin Blunt in een badkuip ligt te bevallen en er achter haar zo’n wezen opduikt…

Wat we van A Quiet Place II vinden, lees je in onze recensie.

2. The Devil Wears Prada (2006)

Het grote publiek leerde Blunt kennen in 2006, toen ze schitterde in The Devil Wears Prada. Ondanks dat ze geen echte hoofdrol in de film had, is haar rol toch memorabel. Ze is in de film te zien als personal assistant Emily Charlton, die zich kapot werkt voor haar boss from hell - een geniale Meryl Streep. Wat ons meteen opviel, is de gouden timing van Blunt. En daarin waren we niet alleen: met deze rol sleepte ze namelijk meteen haar eerste Golden Globe-nominatie in de wacht!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

1. Sicario (2015)

En dan de beste film van Emily Blunt: Sicario. We zien haar in deze thriller als idealistische FBI-agent Kate Macer. Zij dient als het morele kompas van de film, zonder al te moralistisch te zijn. Om te kunnen overleven wordt ze namelijk gedwongen om alles te betwijfelen waar ze tot dan toe in heeft geloofd. Blunt zet in Sicario haar meest volwaardige, gebalanceerde rol neer. Dat deel twee (Sicario: Day of the Soldado) een stuk minder goed staat aangeschreven, heeft 100 procent te maken met de afwezigheid van Blunt. Als dat geen bewijs is van haar kunnen als actrice!

De 5 slechtste films van Emily Blunt

3. Wild Mountain Thyme (2020)

Eerlijk is eerlijk: ondanks dat we Emily Blunt een geweldige actrice vinden, verandert niet alles wat ze aanraakt automatisch in goud… Neem Wild Mountain Thyme. Blunt is best sympathiek als boerin Rosemary, maar zelfs zij kan deze eigenaardige film vol foute Ierse accenten niet redden. Eigenlijk is Wild Mountain Thyme namelijk niet romantisch en ook niet grappig. En dat is toch wel cruciaal voor een romcom...

2. Sherlock Gnomes (2018)

We zijn nog steeds verbaasd dat Gnomeo and Juliet überhaupt een vervolg kreeg, maar in 2018 was daar toch echt Sherlock Gnomes. En het onmogelijke gebeurde: Sherlock Gnomes is nog slechter dan zijn enorm vergetelijke voorganger. Hoe de makers al die grote sterren – naast Blunt ook Johnny Depp, Chiwetel Ejiofor en James McAvoy – hebben weten te strikken… Dat is pas een Sherlock-waardig raadsel!

1. Gulliver’s Travels (2010)

En dan de slechtste film van Emily Blunt: Gulliver’s Travels. Shame aan iedereen die mee heeft gewerkt aan het compleet verwoesten van de gelijknamige roman van Jonathan Swift! Dat geldt bovenal voor Jack Black, wiens kinderachtige charme in deze film enkel op onze zenuwen werkt, maar ook Blunt had beter moeten weten dan ja zeggen tegen zo’n gedrocht van een film.

Zin om meer te zien van Emily Blunt? A Quiet Place II draait nu in de bioscoop én Jungle Cruise komt eraan! Deze avonturenfilm van Disney draait vanaf 28 juli in de bioscoop. We vertellen je er in dit overzicht alles over.

Benieuwd welke films je de komende weken nog meer op het witte doek mag verwachten? Dit zijn alle aankomende bios-releases.