Jungle Cruise

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jungle Cruise

Jungle Cruise: Alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Op 12 november is het Disney+ Day en vanaf deze feestelijke dag is de avonturenfilm Jungle Cruise beschikbaar voor alle abonnees van de streamingdienst. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over deze blockbuster. 

Jungle Cruise releasedate

Eigenlijk zou Jungle Cruise eind 2019 al te zien zijn in de bioscoop. Omdat de makers extra tijd nodig hadden voor de postproductie werd er echter een nieuwe releasedatum geprikt: 24 juli 2020. Maar toen sloeg corona toe… En het zal je niet verbazen dat Disney er weinig voor voelde om de film middenin de pandemie uit te brengen. Uiteindelijk kwam Jungle Cruise uit op 28 juli in de bios en op 30 juli was de film voor twee tientjes beschikbaar in de VIP-omgeving van Disney+. Vanaf 12 november is de avonturenfilm zonder extra kosten beschikbaar op de streamingdienst.

Informatie over de film

Net als Pirates of the Caribbean is Jungle Cruise gebaseerd op een attractie in de Disneyland-parken. De attractie opende in 1955, toen het themagebied Adventureland geopend werd.

De Jungle Cruise-attractie neemt bezoekers mee op een boottocht door de jungle, waarbij elke tour wordt geleid door een schipper die dienst doet als verteller/grapjas. De boot voert langs kannibalen en allerlei gevaarlijke dieren, zoals krokodillen, nijlpaarden en piranha's. Uiteraard mag het beroemde achtste wereldwonder niet ontbreken… de achterkant van water! Een inside joke, die de film gelukkig ook gehaald heeft - check vooral de trailers verderop in dit artikel.

Bonusfeitje: eerdere pogingen om een Jungle Cruise-film te maken liepen al eens stuk. Tom Hanks en Tim Allen (Home Improvement) zouden hoofdrollen spelen, maar om onduidelijke redenen werd deze versie afgeblazen.

Plot van Jungle Cruise

De Jungle Cruise-attractie kent niet een echt duidelijk verhaal, maar het is natuurlijk wel een mooie inspiratiebron voor een avonturenfilm.

Dwayne Johnson is in de film te zien als rivierbootkapitein Frank. Hij begeleidt wetenschapper Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) tijdens haar missie door de jungle. Lily is op zoek naar de Tree of Life, vanwege de helende krachten die deze befaamde boom zou bezitten. Ondertussen heeft een Duitse expeditie dezelfde missie. En dat betekent dat het niet enkel gevaarlijke roofdieren zijn die het boottochtje bedreigen. In de trailers hieronder zie je Duitse onderzeeërs en… zombie-achtige piraten?

Castleden van de film

We noemden de twee hoofdrolspelers van Jungle Cruise net al even: Dwayne Johnson (Frank) en Emily Blunt (Dr. Lily Houghton). Een andere belangrijke rol is weggelegd voor Jack Whitehall, die te zien is als de broer van Lily, McGregor Houghton. Naast dit drietal zijn er verder nog rollen weggelegd voor Paul Giamatti, Jesse Plemons, Édgar Ramírez, Raphael Alejandro, Andy Nyman, Simone Lockhart en Sulem Calderon.

De film wordt geregisseerd door Jaume Collet-Serra, die eerder spannende films als The Shallows, Unknown en Orphan maakte.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Jungle Cruise ontvangst en reacties van fans

Jungle Cruise is een geslaagde combinatie van Indiana Jones, Jumanji en Pirates of the Caribbean. De vergelijking met die laatste is natuurlijk sowieso snel gemaakt: net als Jungle Cruise werd ook Pirates of the Caribbean gebaseerd op een Disney-attractie. En aangezien de Pirates-films hun beste tijd wel hebben gehad, is er ruimte voor een nieuwe familievriendelijke avonturenfilm. Wij vonden het in ieder geval een charmante pretparkattractie in de bioscoop.

Jungle Cruise geruchten en speculatie

The Rock mocht naar verluidt maar liefst 22 miljoen dollar bijschrijven voor zijn rol in de film, terwijl de teller bij Emily bleef steken op 9 miljoen. Dwayne verdiende dus meer dan twee keer zoveel als zijn tegenspeler. Dat lijkt oneerlijk, maar Johnson hoort tot de absolute wereldtop die niet uit zijn bed komt voor minder dan 20 miljoen dollar. We hopen wel dat Disney voor de aangekondigde tweede film wat meer centen uittrekt voor Emily. . 

Of Jungle Cruise uiteindelijk net zo groot wordt als Pirates of the Caribbean zal moeten blijken. Iedereen die de film in de bios gemist heeft of hem juist meerdere keren wil kijken, kan vanaf 12 november terecht bij Disney+.

Lees verder