Releasedatum A Quiet Place Part II wéér uitgesteld

Door Redactie
Emily Blunt in A Quiet Place Part II
© Filmdepot

Slecht nieuws voor de horrorfans die hoopten dit voorjaar naar A Quiet Place Part II te kunnen gaan: het vervolg op de horrorhit uit 2018 is opnieuw uitgesteld.

Coronapandemie

A Quiet Place Part II zou vanaf 22 april dit jaar in de Nederlandse bioscopen draaien. Maar afgaande op de laatste berichten, kunnen we dat filmfeestje voorlopig ook wel op onze buik schrijven. Volgens The Hollywood Reporter is de Amerikaanse première van dit horrorvervolg namelijk verschoven naar, houd je vast, 17 september! De reden van het uitstel laat zich raden: Paramount Pictures heeft weinig zin om de film uit te brengen tijdens de coronapandemie.

In de prullenbak

Zoals gezegd is het niet de eerste keer dat A Quiet Place Part II wordt uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Het vervolg op de kaskraker uit 2018 had eigenlijk al vorig jaar april in première moeten gaan. Door de lockdown werd de release echter uitgesteld naar september 2020. Toen dat wat al te optimistisch bleek, werd de première verschoven naar voorjaar 2021. Maar ook die releasedatum kan dus in de prullenbak, zo blijkt nu.

Superguide Podcast: Bankplakkers

Balen

Op de officiële Nederlandse filmkalenders staat A Quiet Place Part II nog altijd gepland voor 22 april. De kans dat deze horrorfilm met Emily Blunt hier bijna een half jaar eerder uitkomt dan in de Verenigde Staten is echter nihil. Balen, want de eerste reacties op dit vervolg zijn waanzinnig goed. Nou ja, nog een paar maanden langer voorpret, zullen we maar denken…