Moon Knight

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Moon Knight

Disney+ maakt Marvel-serie over Moon Knight!

|
|

Laatste update:

Marvel werkt aan een nieuwe Disney+-serie over de (voor ons) onbekende superheld Moon Knight. Het leek erop dat Keanu Reeves die cape aan zou trekken, maar Marvel is in gesprek met een ándere acteur: Oscar Isaac!

Isaac ken je natuurlijk als Poe Dameron uit Star Wars: Episode VII - IX, Annihilation, X-Men: Apocalypse en binnenkort zien we ‘m weer in Dune. Volgens Deadline wordt de serie geschreven door Jeremy Slater, die voor Netflix The Umbrella Academy bewerkte tot een serie.

Moon Knight is eigenlijk de oud-huurling Marc Spector, die door een partner voor dood werd achtergelaten in een Egyptische ruïne. De Egyptische god Khonshu belooft Spector te redden als hij zijn leven betert, en de kracht van de maan gebruikt om misdaad te bestrijden. Terug in Amerika investeert hij zijn bloedgeld en gebruikt hij de winst om technologische snufjes te ontwikkelen.

The Undoing op Ziggo: Alles dat je moet weten

Moon Knight de nieuwe Marvel-ster!

Moon Knight wordt wel eens een slap aftreksel van Batman genoemd, en de twee hebben inderdaad aardig wat overeenkomsten. Moon Knight is wel écht sterker als het volle maan is, maar het is niet helemaal duidelijk of dat door een Egyptische god komt, of dat hij ze niet allemaal op een rijtje heeft! Voor de bad guys maakt het niet uit, want die krijgen hoe dan ook rake klappen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Disney+-serie verschijnt. De opnames beginnen ergens volgend jaar, dus de serie verschijnt op zijn allervroegst(!) eind 2021. Voor die tijd hebben we al kunnen genieten van WandaVision en Falcon and the Winter Soldier.

Lees verder