Marvel-schrijver weet welke superheld Keanu Reeves moet gaan spelen

Door Redactie
Keanu Reeves Marvel

Begin deze maand dook er een gerucht op dat Marvel Studios in gesprek zou zijn met Keanu Reeves voor een rol in hun nieuwe film The Eternals. Producent Kevin Feige bevestigde gisteren dat de studio contact heeft met de alsmaar populairder wordende John Wick-held, maar voegde daaraan toe “dat we met hem spreken over vrijwel elke film die we uitbrengen”. Marvel-schrijver Dan Slott heeft nu op Twitter onthuld welk Marvel-personage volgens hem het best bij Reeves zou passen.

Keanu Reeves als Moon Knight

In plaats van een personage in The Eternals zou Keanu volgens deze ervaren Marvel-schrijver veel meer op zijn plaats zijn als Moon Knight; een Batman-achtig personage dat er bij nacht op uittrekt om de wreker uit te hangen. Een verfilming van deze duistere Marvel-comic zou wel zo in het verlengde liggen van de John Wick-films, dat we ons nu afvragen waarom nog niet eerder iemand op dit idee was gekomen.

Marvel-schrijver weet welke superheld Keanu Reeves moet gaan spelen

Gespleten persoonlijkheid

De rol van Moon Knight zou niet alleen ideaal zijn voor Keanu omdat hij zijn martial arts-skills weer van stal kan halen; ook zou er veel van zijn acteerprestaties gevraagd worden omdat deze held een gespleten persoonlijkheid heeft; Moon Knight is eigenlijk de oud-huurling Marc Spector, maar daarnaast is hij ook nog taxi-chauffeur en een enigmatische miljonair. Feige heeft vorig jaar al bevestigd dat Marvel van plan is een Moon Knight-film te maken, en je kunt hier lezen waarom we onlangs nog riepen dat deze Marvel-held ook een eigen film verdient.